Γιατί βλέπει αύξηση των εταιρικών κερδών η Goldman Sachs

Goldman Sachs

Τα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ ενδέχεται να υπερβούν τις τρέχουσες προβλέψεις το 2024, χάρη στην ισχυρή οικονομία και την πτώση των επιτοκίων, δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc.

Τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του S&P 500 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5% στα 237 δολάρια φέτος, προβλέπει η ομάδα υπό τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή μετοχών των ΗΠΑ David Kostin σε εβδομαδιαίο ερευνητικό σημείωμα.

Αυτό είναι πάνω από τη διάμεση πρόβλεψη των στρατηγικών που παρακολουθεί το Bloomberg για 231 δολάρια ανά μετοχή, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη πολύ χαμηλό, δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.

“Βλέπουμε πιθανή άνοδο στην εκτίμησή μας για τα κέρδη ανά μετοχή από την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, τα χαμηλότερα επιτόκια και το ασθενέστερο δολάριο”, παρά τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Εξετάζοντας τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2023, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα, οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι οι επιχειρήσεις του S&P 500 “συνολικά θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών”, παρά τον υψηλότερο πήχη σε σχέση με τα τελευταία τρίμηνα.

Goldman Sachs

Τα αμερικανικά στοιχεία παρέμειναν ισχυρά τους τελευταίους μήνες παρά τις ανησυχίες ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που αποσκοπούν στην τιθάσευση του υψηλού πληθωρισμού, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Τώρα που οι πιέσεις στις τιμές έχουν υποχωρήσει, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία έχει επιτύχει μια σπάνια “ήπια προσγείωση” Οι έμποροι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και ανταλλαγών στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια έξι φορές φέτος, ξεκινώντας με μια πιθανή μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάρτιο.

Η αλλαγή στην προβλεπόμενη πορεία των επιτοκίων της Fed προκάλεσε επίσης πτώση του δολαρίου.

Ο Kostin αναβάθμισε την άποψή του για τον S&P 500 τον Δεκέμβριο, ανεβάζοντας την πρόβλεψή του για το τέλος του 2024 στις 5. 100 μονάδες από τις 4. 700 μονάδες που είχε θέσει μόλις τον προηγούμενο μήνα. Τότε, είπε ότι η πρόβλεψη για τα κέρδη μπορεί να είναι υπερβολικά συντηρητική, δεδομένων των πιο χαλαρών οικονομικών συνθηκών.

Στο τέλος του 2022, ο Kostin προέβλεψε ότι ο S&P 500 θα κέρδιζε μόλις μερικά εκατοστά και θα έφτανε στις 4. 000 μονάδες στο τέλος του 2023. Αυτό τον κατέστησε έναν από τους πολλούς στρατηγικούς αναλυτές που αρχικά δεν πρόβλεψαν το ράλι 24% που οδήγησε τον δείκτη αναφοράς στις 4.769,83 μονάδες στο κλείσιμο του έτους.

Ο S&P 500 υποχώρησε την πρώτη εβδομάδα του 2024 για πρώτη φορά μετά από 10 εβδομάδες, διακόπτοντας το μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων σχεδόν 20 ετών.

Goldman Sachs

Πηγή: www.bloomberg.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο