Goldman Sach: Δϋο μετοχές με περιθώριο ανόδου άνω του 166%

S&P 500

Έχουμε περάσει στα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2024 και ο S&P 500 σημειώνει τακτικά νέα υψηλά. Οι αγορές βρίσκουν στήριξη από διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του θετικού επενδυτικού κλίματος που ενισχύεται από την επιβράδυνση του πληθωρισμού και την προοπτική μείωσης των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Οι συνολικά αισιόδοξες προοπτικές που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές κάνουν τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες να αισθάνονται αισιόδοξες. Πρόσφατα, ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman Sachs, David Kostin, αύξησε τον στόχο του για τον δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους στις 5.200 μονάδες (από 5.100), με κινητήρια δύναμη της αναθεώρησης τις «αυξημένες εκτιμήσεις κερδών». “Η αναβαθμισμένη πρόβλεψή μας για EPS το 2024 για 241 δολάρια (αύξηση 8%) βρίσκεται πάνω από τη μέση πρόβλεψη των στρατηγικών αναλυτών από πάνω προς τα κάτω για 235 δολάρια (αύξηση 6%) και αντικατοπτρίζει την προσδοκία μας για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερα κέρδη για τους τομείς Πληροφορικής και Υπηρεσιών Επικοινωνιών, οι οποίοι περιέχουν 5 από τις μετοχές “Magnificent 7″», εξήγησε ο στρατηγικός αναλυτής.

Αλλά οι μετοχές «Magnificent 7» δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη. Οι αναλυτές της Goldman Sachs υπογραμμίζουν επίσης τις δυνατότητες των λιγότερο γνωστών μετοχών στην εκτίμησή τους, μετοχές που δείχνουν δυνατότητες ράλι έως και 166% το επόμενο έτος. Μια πιο προσεκτική ματιά σε δύο από αυτές μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε γιατί αυτές οι μετοχές έχουν σταθερή ανοδική πορεία. Και με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων TipRanks, μπορούμε επίσης να δούμε τι πιστεύει ο υπόλοιπος δρόμος για αυτά τα ονόματα.

Informatica (INFA)

Πρώτα είναι μια εταιρεία λογισμικού της Silicon Valley, η Informatica. Αυτή η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων από το 1993 και σήμερα συνεργάζεται με τη διαχείριση και ενοποίηση δεδομένων cloud για επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας το CLAIRE, ένα σύστημα AI, για τη σύνδεση, τη διαχείριση και την ενοποίηση δεδομένων σε πολλαπλά cloud ή υβριδικά συστήματα. Η εταιρεία καθιστά δυνατό έναν ψηφιακό μετασχηματισμό βάσει δεδομένων για τους πελάτες της, χρησιμοποιώντας AI για να παρέχει μια προηγμένη εικόνα δεδομένων. Οι πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνουν 85 από τις εταιρείες του Fortune 100 και η Informatica δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μερικοί από τους πρόσφατους αριθμούς της Informatica θα δώσουν μια εικόνα για την ιστορία της επιτυχίας και του αναστήματος της εταιρείας στον κλάδο διαχείρισης δεδομένων. Από τις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία διεκδίκησε 1.988 πελάτες συνδρομής που παράγουν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα. Το συνολικό ARR συνδρομής της εταιρείας ανήλθε σε 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού ARR ύψους 1,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υποστηρίζοντας αυτή τη δημιουργία εσόδων, η επιχείρηση της Informatica χειρίστηκε περίπου 86 τρισεκατομμύρια συναλλαγές cloud ανά μήνα.

Αυτοί οι αριθμοί ARR αντιπροσώπευαν αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το συνδρομητικό ARR αυξήθηκε κατά 14% και το συνολικό ARR αυξήθηκε κατά 7%. Τα έσοδα της εταιρείας για ολόκληρο το έτος 2023 ανήλθαν σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 445 εκατομμύρια δολάρια δημιουργήθηκαν το 4ο τρίμηνο. Η τριμηνιαία κορυφαία γραμμή αυξήθηκε περισσότερο από 11% σε ετήσια βάση και ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια δολάρια πάνω από την πρόβλεψη. Σε τελική ανάλυση, η Informatica δημιούργησε 32 σεντς ανά μετοχή σε κέρδη ανά μετοχή εκτός GAAP, από 24 σεντς την περίοδο του προηγούμενου έτους και 2 σεντς ανά μετοχή καλύτερα από ό, τι αναμενόταν.

Σε μια μέτρηση που πρέπει να σημειώσουν οι επενδυτές, αυτή η εταιρεία είδε μεγάλη αύξηση στις ελεύθερες ταμειακές ροές της από YE22 σε YE23. Από τις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανέφερε 116,5 εκατομμύρια δολάρια σε τριμηνιαία FCF, σε σύγκριση με 61,2 εκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 22. Για όλο το 2023, η Informatica ανέφερε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 303,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά την άποψη της Goldman, διαπιστώνουμε ότι αυτή η μετοχή έχει εντυπωσιάσει τον αναλυτή 5 αστέρων Kash Rangan. Ο ειδικός τεχνολογίας της Goldman αρέσει στην ικανότητα αυτής της εταιρείας να παράγει μετρητά και σημειώνει ότι η Informatica κατέχει ισχυρή θέση στη θέση της. Γράφει για την εταιρεία, “Η INFA παρουσιάζει στους επενδυτές την ευκαιρία να κατέχουν ένα υψηλής ποιότητας, παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο FCF με ισχυρή ανταγωνιστική θέση, υψηλή ταχύτητα καινοτομίας και σταθερή ορατότητα σε διψήφια ανάπτυξη κορυφής και κατώτατης γραμμής μεσοπρόθεσμα.

Οι προηγούμενες ανησυχίες μας σχετικά με τη λιγότερο ανθεκτική ανάπτυξη του Cloud ARR σχετικά με: αργή δραστηριότητα μετεγκατάστασης από τη δεσμευμένη συντήρηση έχουν μετριαστεί καθώς η συντονισμένη στροφή της Informatica σε μια κίνηση πώλησης μόνο στο cloud (συμπεριλαμβανομένου του EoS Self-Managed) και τα εξαιρετικά αποτελεσματικά εργαλεία μετεγκατάστασης (PowerCenter Cloud Edition, Αύγουστος ’23) παρέχουν πολλαπλούς μοχλούς για τη διατήρηση ισχυρού NNARR στο Cloud σε συνδυασμό με κοσμικούς ούριους ανέμους από το DX και το Gen-AI. Πυρήνας της διατριβής μας είναι η αξιοσημείωτη ανοδική πορεία των προσδοκιών Cloud ARR (GSe +35% CAGR έναντι +32% οδηγός, F23-26E) που μπορεί να προσφέρει επιταχυνόμενα έσοδα / ARR πάνω από την οδό . . . “

Ο Rangan συνεχίζει να ποσοτικοποιεί τη θέση του εδώ με αξιολόγηση αγοράς για τις μετοχές και στόχο τιμής 44 δολαρίων για να υποδηλώσει δυναμικό ανόδου 34% για τους επόμενους 12 μήνες.

Συνολικά, η μετοχή της INFA λαμβάνει συναινετική βαθμολογία Μέτριας Αγοράς από την Street, με βάση 13 πρόσφατες κριτικές που περιλαμβάνουν 9 για αγορά και 4 για διατήρηση. Οι μετοχές πωλούνται για 32,80 δολάρια και η μέση τιμή-στόχος των 38 δολαρίων υποδηλώνει κέρδος ενός έτους 16%. (Βλέπε πρόβλεψη αποθεμάτων της Informatica)

S&P 500

BrightSpring Health Services (BTSG)

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης ήταν ένα από τα οικονομικά φωτεινά σημεία τους τελευταίους μήνες – η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που καλύπτει τον Ιανουάριο του 2024, έδειξε ότι ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης είχε τον υψηλότερο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας για τον μήνα. Η BrightSpring, μια νέα δημόσια εταιρεία στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης, παρέχει μια σειρά υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της καλύτερης υγείας μέσω ενός συνδυασμού οικιακών και κοινοτικών παρόχων και λύσεων υγείας φαρμακείου. Οι προσπάθειες της εταιρείας στοχεύουν σε σύνθετους πληθυσμούς ασθενών, που απαιτούν συνδυασμό τόσο εξειδικευμένης όσο και χρόνιας φροντίδας.

Για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, το BrightSpring απασχολεί ένα προσωπικό ειδικευμένων και αφοσιωμένων επαγγελματιών υγείας, παρέχοντας φαρμακείο υψηλών προδιαγραφών, πρωτοβάθμια περίθαλψη και υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι στη βάση των ασθενών, μαζί με υπηρεσίες αποκατάστασης και συμπεριφορικής υγείας όταν χρειάζεται. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στις 50 πολιτείες και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βλέπει πάνω από 400.000 πελάτες, πελάτες και ασθενείς κάθε μέρα.

Η πλευρά του φαρμακείου αποτελεί μεγάλο μέρος της επιχείρησης της BrightSpring. Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει συμφωνίες με 186 φαρμακεία και παρουσία σε κάθε κράτος της Ένωσης. Οι συνταγές πληρώνονται για περισσότερους από 300.000 ασθενείς και καλύπτονται σύμφωνα με περισσότερες από 5.200 συμβάσεις με πληρωτές. Η εταιρεία συμπληρώνει περισσότερες από 30 εκατομμύρια συνταγές ετησίως. Η πρώτη τριμηνιαία κυκλοφορία του BrightSpring ως δημόσιο φορέα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκείνη τη στιγμή.

Στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η BrightSpring ανακοίνωσε την έναρξη της αρχικής δημόσιας προσφοράς της. Η δημόσια εγγραφή είδε περισσότερες από 53,3 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας να κυκλοφόρησαν στις δημόσιες αγορές, με το δείκτη BTSG να ξεκινά στο χρηματιστήριο NASDAQ στις 26 Ιανουαρίου. Η μετοχή άνοιξε με αρχική τιμή 12 $ ανά μετοχή, κάτω από την τιμή προσφοράς των 13 $ (και τα 15 $ έως το εύρος των 18 $ αρχικά αναμενόταν). Η μετοχή έχει υποχωρήσει περαιτέρω από τότε.

Ωστόσο, ξεκινώντας την κάλυψη αυτής της μετοχής για την Goldman Sachs, ο αναλυτής Jamie Perse βασίζει τις αισιόδοξες προοπτικές του στις δυνατότητες της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη στην αγορά της, υποστηριζόμενη από τον συνδυασμό ποιοτικών υπηρεσιών και την έκθεση σε εθνικό επίπεδο. Γράφει για το BrightSpring, «Η επενδυτική μας άποψη για το BrightSpring ξεκινά με μια αξιολόγηση της έκθεσης στην ανάπτυξη, όπου πιστεύουμε ότι η εταιρεία ανταγωνίζεται σε όλες τις αγορές με WAMGR (σταθμισμένος μέσος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς) 6,0-6,5%. Στη συνέχεια αξιολογούμε τη θέση της εταιρείας στην αγορά και την πιθανότητα συνεχιζόµενων κερδών µεριδίου αγοράς. Σε αυτό το μέτωπο, πιστεύουμε ότι η εταιρεία είναι πιθανό να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάνω από τις αγορές της λόγω (1) μιας ισχυρής κλινικής εστίασης σε επίπεδο ασθενών και των δωρεάν γραμμών υπηρεσιών που επιτρέπουν υψηλότερη κλινική ποιότητα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και (2) μια εθνική παρουσία σε μια ποικιλία γραμμών υπηρεσιών που επιτρέπει στοχευμένες και διαφοροποιημένες επενδύσεις στην επέκταση της χωρητικότητας όπου αυτές οι επενδύσεις έχουν την υψηλότερη απόδοση.».

Όλα αυτά δικαιολογούν, για την Perse, το άνοιγμα της κάλυψης με αξιολόγηση Αγοράς – και με στόχο τιμής 26 $ που υποδηλώνει ισχυρή ανοδική πορεία 166% στον ορίζοντα ενός έτους.

Το The Street είναι σαφώς σε ευθυγράμμιση με τους ταύρους εδώ, καθώς οι 10 πρόσφατες κριτικές που έχει ήδη κερδίσει αυτή η μετοχή περιλαμβάνουν 9 για Αγορά έναντι μίας Διακράτησης. Οι μετοχές έχουν τιμή 9,75 $ προς το παρόν και ο μέσος στόχος τιμής των 16,25 $ υποδηλώνει ότι η μετοχή θα ανατιμηθεί πάνω από 66% κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. (Δείτε πρόβλεψη μετοχών BrightSpring)

S&P 500

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο