Γουίμπλεντον: Η αδιάκοπη βροχή θα κοστίσει πάνω 250.000 λίρες

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε κανένα παιχνίδι στα εξωτερικά γήπεδα του Γουίμπλεντον

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε κανένα παιχνίδι στα εξωτερικά γήπεδα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της Τρίτης και 75 από τους 91 προγραμματισμένους αγώνες ακυρώθηκαν, ενώ 12 μεταφέρθηκαν για την Τετάρτη.

  • «Οι κάτοχοι εισιτηρίων… δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων λόγω των ακυρώσεων αγώνων εξαιτίας της βροχής»

Μόνο το Centre Court και το No 1 γήπεδο έχουν στέγες. Η έντονη βροχόπτωση τις πρώτες εννέα ημέρες του πρωταθλήματος προκάλεσε μεγάλη συσσώρευση αγώνων και ανάγκασε τους διοργανωτές να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

Την Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας, Met Office, επιβεβαίωσε ότι βροχή άνω του ενός μήνα – 52,6 χιλιοστά – έπεσε τις πρώτες εννέα ημέρες του πρωταθλήματος.

Μείωση θεατών στο Γουίμπλεντον λόγω της βροχής

Ο βροχερός καιρός είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των θεατών, με 34.922 άτομα να περνούν τις πύλες του SW19 την Τρίτη, που ήταν η χαμηλότερη επισκεψιμότητα σε ένατη ημέρα της διοργάνωσης από το 2018.

Το Γουίμπλετον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο τελικός του μικτού διπλού θα πρέπει να διεξαχθεί μετά τον τελικό του απλού ανδρών στο Center Court την Κυριακή και όχι την Πέμπτη.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους κατόχους εισιτηρίων για το Court 2 ή πάσο για γήπεδα, για αγώνες πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης.

«Οι κάτοχοι εισιτηρίων… δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων λόγω των ακυρώσεων αγώνων εξαιτίας της βροχής», ανέφερε στον ιστότοπό της. «Ευχαριστούμε όλους τους κατόχους εισιτηρίων που επηρεάστηκαν για την υπομονή και την κατανόησή τους».

Το Γουίμπλετον αναμένεται να εκδώσει περισσότερες από 7.000 επιστροφές χρημάτων, κάτι που είναι πιθανό να κοστίσει στους διοργανωτές πάνω από 250.000 λίρες. Η χωρητικότητα του Court 2 είναι 4.063, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 50 λίρες το καθένα. Η επιστροφή χρημάτων αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 πάσο με τιμή 25 λίρες το καθένα.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο