Και υποβρύχιες διασυνδέσεις σε αιολικά στη Γερμανία

Η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την παραγωγή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τις δοκιμές των τριών καλωδίων διασύνδεσης δικτύου 155kV HVAC και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων.

  • Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, σε κοινοπραξία με την Jan De Nul ανέλαβε από την TenneT την ολοκληρωμένη διασύνδεση με τρία καλώδια HVAC των θαλάσσιων αιολικών πάρκων που θα αναπτυχθούν στις ζώνες N-3.7 & N-3.8 στη Γερμανία.

CENERGY HOLDINGS:  Η κοινοπραξία Hellenic Cables – Jan De Nul αναλαμβάνει τις υποβρύχιες διασυνδέσεις μεταξύ της πλατφόρμας της Tennet, DolWin kappa, και των υπεράκτιων αιολικών πάρκων N-3.7 και N-3.8 στη Γερμανία

19:42  –  [CENER]

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την παραγωγή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τις δοκιμές των τριών καλωδίων διασύνδεσης δικτύου 155kV HVAC και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων.

  • Η παραγωγή των καλωδίων έχει προγραμματιστεί για το 2025 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο και η παράδοση τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 3ο τρίμηνο του 2025. Μετά την παραγωγή όλων των καλωδίων, η Jan De Nul θα αναλάβει τις εργασίες μεταφοράς, τοποθέτησης και προστασίας των υποβρυχίων καλωδίων.

Το πρώτο καλώδιο θα εγκατασταθεί μεταξύ του υποσταθμού πλατφόρμας N-3.7 και του υποσταθμού μετατροπής ρεύματος της πλατφόρμας DolWin kappa και θα έχει μήκους 16,5 χλμ. Ο υποσταθμός της πλατφόρμας N-3.8 από την άλλη πλευρά θα συνδεθεί με τον υποσταθμό μετατροπής ρεύματος της πλατφόρμας με δύο καλώδια, το καθένα μήκοuς 10 χλμ περίπου.

Ο Wouter Vermeersch, Manager Offshore Cables του Ομίλου Jan De Nul, σχολίασε: «Μας τιμά που η TenneT επέλεξε την Jan De Nul και τον συνεργάτη μας, Hellenic Cables, για την παράδοση των καλωδίων σύνδεσης δικτύου για αυτά τα δύο μελλοντικά αιολικά πάρκα στη Γερμανία.

  • Το έργο έχει πολλά κοινά με τα έργα Trianel Windpark Borkum II και Borkum Riffgrund II που υλοποίησαν επιτυχώς η Jan De Nul και η Hellenic Cables το 2018 για την TenneT. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της εγκατάστασης export καλωδίων για τα έργα Hollandse Kust Noord και West, το έργο Alpha και την πρόσφατη ανάθεση ενός γερμανικού χαρτοφυλακίου καλωδιακών συστημάτων 525kV στην Jan De Nul από την TenneT, ανυπομονούμε για μια ακόμη επιτυχημένη συνεργασία».

Ο κ. Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία αναδεικνύει τη δύναμη των στρατηγικών συνεργασιών για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και των βιώσιμων λύσεων.

  • Ανυπομονούμε να εργαστούμε και πάλι στενά με την Jan De Nul και την TenneT για την επιτυχή εκτέλεση αυτού του έργου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στην παγκόσμια μετάβαση προς καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενισχύουν την ασφάλεια της Γερμανικής εφοδιαστικής αλυσίδας».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο