Η αγορά έχει αποβάλει οποιαδήποτε ανησυχία για τις εκλογές

  NIKOΣ KAYKAΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ

  Ο ΓΔΧΑ κινήθηκε χθες αντίθετα από τις διεθνείς αγορές κλείνοντας με κέρδη 1,32% κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό, ενώ περαιτέρω βελτίωση καταγράφηκε και στον τζίρο. Πρωταγωνιστής ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τον αντίστοιχο δείκτη να κερδίζει περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες.

  Στο μέτωπο των εγχώριων αποτελεσμάτων, η Aegean ανακοίνωσε Α’ Τρίμηνο 2023 με θετικά EBITDA 19,3εκ ευρώ έναντι αρνητικών EBITDA 16,1εκ ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

  Επιπλέον, και η Fourlis συμμετοχών ανακοίνωσε το Α τρίμηνο   με υψηλότερα έσοδα κατά 21,1% στα 116,6εκ ευρώ και θετικά EBITDA (opr) στα 2,6εκ ευρώ, ενώ βελτιώθηκε και η τελική γραμμή με ζημιές 4,3 εκατ. ευρώ έναντι 5,7εκ ευρώ πέρυσι.

  Στο εξωτερικό, οι μεγάλοι διεθνείς μετοχικοί δείκτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κινήθηκαν εντός περιορισμένων διακυμάνσεων, ενώ ανησυχία επικρατεί για την Κινέζική οικονομία μετά από τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή Απριλίου της χώρας. 

  Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στην τελική μέτρηση πληθωρισμού Απριλίου της Ευρωζώνης και στα στοιχεία αγοράς κατοικίας Απριλίου των ΗΠΑ. 

  Στο εσωτερικό, η αγορά έχει αποβάλλει οποιαδήποτε ανησυχία για τις εκλογές και κινείται σταθερά στο άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών της περιόδου, ήτοι τις 1140 μονάδες. Θετική έκπληξη αποτελεί η συνέχιση της ανόδου και για τις επόμενες συνεδριάσεις. 

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο