Η Αγορά μας κακομαθαίνει – Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

O ΓΔ φλερτάρει για ακόμα μία φορά το υψηλό έτους αλλά και 9ετίας στο 1141. Πολλοί επενδυτές βλέπουν σαν ευκαιρία πώλησης από την στιγμή που μένουν μόλις μόλις 2 συνεδριάσεις μέχρι τις εκλογές. Το θέμα είναι ότι οι αγοραστές είναι πιο υπομονετικοί πάνω  στις επιλογές τους. Από την άλλη η διαφορετικότητα των διαγραμμάτων τόσο σε τίτλους της μεγάλης αλλά και της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης είναι σε διαφορετική φάση.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν τίτλοι που ουσιαστικά δίνουν ρευστότητες που θα ψάξουν να τοποθετηθούν σε “φτηνούς” τίτλους στην συνέχεια. Στην φάση που βρισκόμαστε και αν όλα πάνε όπως φαίνονται και πολιτικά μπορεί να δούμε μια ανατροφοδοτούμενη κίνηση. Το σημαντικό στο intraday γράφημα είναι ότι το στοπ πλέον είναι στις 1116 μονάδες σε κλείσιμο ώρας κάτι που βοηθάει σημαντικά ειδικά στην λήψη βραχυπρόθεσμου σκεπτικού.

Ο κλάδος της πληροφορικής έχει δώσει μετά από καιρό σημαντική τάση θυμίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπολείπεται σημαντικά από τα υψηλά του.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να είναι η μετοχή με τα χρυσά αυγά ενώ ο ΟΤΕ δείχνει ότι μπορεί να δώσει ένα ημερήσιο αγοραστικό σήμα έχοντας σηκώσει σημαντικούς όγκους τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η αγορά μας κακομαθαίνει μιας και δύσκολα περνάει εβδομάδα χωρίς κάποιο σημαντικό εταιρικό νέο ενώ τα αποτελέσματα συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά. Ο μόνος φόβος και αυτός βραχυπρόθεσμα είναι ότι ο s&p δεν μπορεί να περάσει από το προπύργιο του 4195 κάτι που μπορεί να δώσει και πάλι πτωτική κίνηση αν συνεχίσει να μην τα καταφέρνει.

Αν πιο πριν η Ελληνική αγορά καταφέρει να περάσει τα παλαιά υψηλά της τότε το πιο πιθανό είναι να έχει άμεσα διαφορετική εικόνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο