Η αναγέννηση της Wall Street είναι επιτέλους εδώ- Αυτή τη φορά, στελέχη τραπεζών λένε ότι είναι αληθινό- Βρίσκεται στην “αρχή ενός πολυετούς κύκλου συγχωνεύσεων και εξαγορών”

επιτοκίων

Η Wall Street λέει ότι η αναγέννηση της Wall Street είναι επιτέλους εδώ
Η Γουόλ Στριτ σημειώνει εκ νέου άνοδο. Αυτή τη φορά, στελέχη τραπεζών λένε ότι είναι αληθινό.

Η Bank of America (BAC), η Goldman Sachs (GS), η Citigroup (C), η Morgan Stanley (MS) και η JPMorgan Chase (JPM) ανέφεραν άλματα στο πρώτο τρίμηνο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Το έκαναν επειδή οι αρχικές δημόσιες εγγραφές, οι εκδόσεις ομολόγων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Wall Street
Συνολικά, τα έσοδα αυτά των πέντε μεγάλων τραπεζών αυξήθηκαν κατά 26,6% σε σχέση με πέρυσι, σε 8,08 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο άλμα κατά 34% σημειώθηκε στην Bank of America, ακολουθούμενο από αυξήσεις κατά 32% στην Goldman και τη Citigroup.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την ανάκαμψη, έπειτα από δύο χρόνια καταθλιπτικών συναλλαγών.

Ο αγωγός σαφώς αυξάνεται, δήλωσε ο επικεφαλής της Morgan Stanley, Ted Pick, στους αναλυτές την Τρίτη, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τον όροbullishγια να περιγράψει τις προοπτικές του.

Η Wall Street βρίσκεται στηναρχή ενός πολυετούς κύκλου συγχωνεύσεων και εξαγορών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman David Solomon δήλωσε τη Δευτέρα ότιείναι σαφές ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επαναλειτουργίας των κεφαλαιαγορών, προσθέτοντας ότιέχω πει και στο παρελθόν ότι τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας δεν θα διαρκέσουν για πάντα

Η ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής για αυτές τις τράπεζες δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, καθώς θα λειτουργούσε ως ώθηση, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια θα άρχιζαν να τρώνε τα πιο παραδοσιακά περιθώρια της καταναλωτικής τραπεζικής.

Wall Street
Morgan Stanley CEO Ted Pick. REUTERS/Jeenah Moon (REUTERS / Reuters)

Η Wall Street περίμενε δύο χρόνια για αυτή τη στιγμή, υπομένοντας επανειλημμένες λανθασμένες εκκινήσεις.

Πέρυσι υποτίθεται ότι ήταν η χρονιά που τα πράγματα άλλαξαν, καθώς τα στελέχη διαφήμιζαν μια σειρά από δημόσιες εγγραφές και ανακοινώσεις συγχωνεύσεων. Αντιθέτως, το 2023 ήταν η χειρότερη χρονιά για την κατάρτιση συμφωνιών εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι πελάτες έγιναν επιφυλακτικοί για τα πάντα, από την κατεύθυνση των επιτοκίων μέχρι τις σχέσεις με την Κίνα και την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ.

Τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής στις πέντε μεγάλες τράπεζες με σημαντικές δραστηριότητες στη Wall Street μειώθηκαν κατά μέσο όρο 9% πέρυσι. Το τμήμα των αμοιβών αυτών που συνδέεται με συμβουλές σχετικά με συγχωνεύσεις ή εξαγορές μειώθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 21% κατά μέσο όρο.

Wall Street
Goldman Sachs CEO David Solomon. (Photo by SAUL LOEB / AFP) (SAUL LOEB via Getty Images)

Οι ετερόρρυθμοι εταίροι που επένδυσαν σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίωνασκούν μεγάλη πίεση στην κοινότητα των χρηματοοικονομικών χορηγών να επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια, πρόσθεσε ο Solomon της Goldman.

Και έτσι πιστεύω ότι ο ρυθμός θα επιταχυνθεί τα επόμενα τρίμηνα

Οι εμπορικές συναλλαγές ήταν ένα άλλο θετικό στοιχείο για τις πέντε μεγάλες τράπεζες της Wall Street το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα αυτά αυξήθηκαν σχεδόν 1% σε σχέση με πέρυσι στα 31,52 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι μετοχές ήταν ισχυρότερες από τα σταθερά εισοδήματα. Μόνο η Goldman Sachs κέρδισε έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος που ήταν υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Wall Street
Jim DeMare, head of global markets at Bank of America. REUTERS/Andrew Kelly (REUTERS / Reuters)
Τα στελέχη των τραπεζών είναι πιο προσεκτικά στο να μην υπερβάλλουν στις προσδοκίες για τις συναλλαγές, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία αύξησαν τη δραστηριότητα των πελατών αυτών των τραπεζών.

Νομίζω ότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον και ως εκ τούτου, οι πελάτες πρέπει να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, δήλωσε στο Yahoo Finance ο Jim DeMare, επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών της Bank of America.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες επιχειρήσεις και καλή δραστηριότητα για εμάς, πρόσθεσε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κ.Β

** Ο David Hollerith είναι ανώτερος ρεπόρτερ του Yahoo Finance και καλύπτει τις τράπεζες, την κρυπτογράφηση και άλλους τομείς της οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο