Η Apple παρουσίασε τη νέα τεχνολογία “Apple Intelligence”

Apple

Η Apple παρουσίασε μια πολυαναμενόμενη στρατηγική AI τη Δευτέρα, ενσωματώνοντας τη νέα τεχνολογία “Apple Intelligence” σε όλη τη σουίτα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri και φέρνοντας το chatbot ChatGPT της OpenAI στις συσκευές της.

Στη σχεδόν δίωρη παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Tim Cook, αναφέρθηκαν στο πώς ο φωνητικός βοηθός Siri θα μπορεί να αλληλεπιδρά με μηνύματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγιο, καθώς και εφαρμογές τρίτων. Το Siri θα μπορεί να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αλλάζει τον τόνο της φωνής ανάλογα με την περίσταση.

Γνωστή εδώ και καιρό για την εστίαση στην ασφάλεια των χρηστών, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone άφησε επίσης να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της Microsoft (NASDAQ: MSFT) και Google, τοποθετώντας την ιδιωτικότητα «στον πυρήνα» των χαρακτηριστικών της.

Αλλά η Wall Street – που αναζητά πιο εκθαμβωτικά χαρακτηριστικά AI και διαβεβαίωση που θα έβαζε την Apple σε καλή κατάσταση για να ανταγωνιστεί την AI με τον ηγέτη της αγοράς Microsoft – ήταν χλιαρή στην εκδήλωση. Οι μετοχές της Apple (NASDAQ:AAPL) έκλεισαν με πτώση σχεδόν 2%.

Η μετοχή της Apple, η οποία ακολουθεί εκείνες άλλων εταιρειών Big Tech φέτος, είχε σημειώσει ράλι 13% τον περασμένο μήνα πριν από την εκδήλωση.

“Δεν υπάρχει τίποτα εδώ που να ωθεί τη μάρκα μπροστά από την αναμενόμενη τροχιά της προσαύξησης”, δήλωσε ο Dipanjan Chatterjee, αναλυτής της Forrester.

“Η Apple Intelligence θα ευχαριστήσει πράγματι τους χρήστες της με μικρούς αλλά ουσιαστικούς τρόπους, φέρνει το επίπεδο της Apple με, αλλά όχι το κεφάλι και τους ώμους πάνω, όπου βρίσκονται οι συνομήλικοί της”.

Η προσέγγιση της Apple έρχεται σε αντίθεση με την εστίαση των αντιπάλων της στις επιχειρήσεις. Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτές οι κινήσεις θα πείσουν τους περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες της – οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας – για την ανάγκη της εκκολαπτόμενης τεχνολογίας.

Το στέλεχος της Apple, Craig Federighi, αποκάλεσε την Apple Intelligence «AI για τους υπόλοιπους από εμάς».

Η Apple εξακολουθεί να εξαρτάται υπερβολικά από τις πωλήσεις του iPhone και ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι οποιαδήποτε ώθηση από τα νέα χαρακτηριστικά AI ήταν απίθανο να υλοποιηθεί βραχυπρόθεσμα.

“Σε αυτόν τον πρώιμο αγώνα, αισθάνεται ότι η Alphabet (NASDAQ: GOOGL), και ακόμη περισσότερο η Microsoft, είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά τις αρχικές τους κινήσεις και χάρη στα περιουσιακά στοιχεία cloud”, δήλωσε ο Paolo Pescatore, αναλυτής και ιδρυτής της PP Foresight.

Τα χαρακτηριστικά AI που ανακοινώθηκαν στο Worldwide Developers Conference της Apple θα συνοδεύονται από το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της, το οποίο παρουσιάστηκε επίσης στην εκδήλωση.

Η Apple χρησιμοποιεί την εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια κάθε χρόνο για να παρουσιάσει ενημερώσεις στις δικές της εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα, καθώς και για να δείξει στους προγραμματιστές νέα εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις εφαρμογές τους.

Ανανέωση του SIRI

Το ανανεωμένο Siri θα έχει περισσότερο έλεγχο, βοηθώντας το να κάνει αυτό που έχει αποδειχθεί δύσκολο στο παρελθόν, επειδή ο βοηθός έπρεπε να κατανοήσει τις ακριβείς προθέσεις του χρήστη καθώς και πώς λειτουργεί η εφαρμογή.

Η Siri θα αξιοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία του ChatGPT και θα ζητήσει άδεια από τους χρήστες πριν υποβάλει ερώτημα στην υπηρεσία OpenAI ως μέρος της σύνδεσης της Apple με την εκκίνηση που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ένα χαρακτηριστικό απορρήτου που τόνισε η Apple.

Αλλά η σύνδεση πυροδότησε αμέσως ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε στο X ότι θα απαγορεύσει αμέσως τις συσκευές Apple στις εταιρείες του, εάν ο κατασκευαστής iPhone ενσωματώσει την τεχνολογία της startup σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος και θα ακολουθήσουν και άλλες λειτουργίες AI, δήλωσε η Apple, προσθέτοντας ότι το chatbot θα μπορούσε να προσεγγιστεί δωρεάν και ότι οι πληροφορίες των χρηστών δεν θα καταγράφονται.

Αργότερα τη Δευτέρα, η Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς πώς τα χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τροφοδοτούνται από το OpenAI, θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών. Αυτό περιλαμβάνει το χειρισμό πιο σύνθετων εργασιών από τους διακομιστές της Apple στο πλαίσιο μιας νέας προσφοράς που ονομάζεται Private Cloud Compute.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να προσθέσει τεχνολογία από άλλες εταιρείες AI στις συσκευές της εν μέσω αναφορών ότι συζητά μια πιθανή σύνδεση με τον μακροχρόνιο συνεργάτη αναζήτησης Google.

Για να τροφοδοτήσει τις δυνατότητες AI, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό επεξεργασίας στη συσκευή και cloud computing. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες AI θα είναι διαθέσιμες μόνο στα πιο πρόσφατα iPhone ξεκινώντας από το iPhone 15 Pro, καθώς και στα επερχόμενα μοντέλα.

Η εταιρεία, η οποία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην επεξεργασία δεδομένων καταναλωτών μέσω cloud λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δήλωσε ότι η προσέγγισή της θα προσφέρει περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά τσιπ σε κέντρα δεδομένων που διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Οι αναλυτές έχουν πει ότι η χρήση των δικών της τσιπ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την Apple να αποφύγει τις δαπάνες για τα ακριβά τσιπ της Nvidia (NASDAQ: NVDA).

Η Apple δήλωσε ότι το νέο iOS 18, το λογισμικό που τροφοδοτεί τη ναυαρχίδα της, θα κάνει την αρχική οθόνη του iPhone πιο προσαρμόσιμη.

Θα συνοδεύεται από μια λειτουργία “κλειδώματος εφαρμογής” που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κλειδώσουν συγκεκριμένες εφαρμογές και να διατηρήσουν τα δεδομένα πιο αυστηρά ελεγχόμενα στο λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ακουστικά μικτής πραγματικότητας Vision Pro σε οκτώ ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιαπωνίας. Το νέο λογισμικό VisionOS 2 για τα ακουστικά θα χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για τη δημιουργία φωτογραφιών φυσικού βάθους και θα συνοδεύεται από νέες χειρονομίες.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο