Η Αργεντινή διακανόνισε δόση 2,6 δισ. δολαρίων προς το ΔΝΤ

ΔΝΤ

ΔΝΤ

Η κυβέρνηση της Αργεντινής, υπό την ηγεσία του Σέρτζιο Μάσα, κατάφερε να αποτρέψει μια χρηματοπιστωτική κρίση διακανονίζοντας σημαντικές λήξεις ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τον κύριο δανειστή της. Η πληρωμή κατέστη δυνατή μέσω μιας κινεζικής γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων και ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων από μια εκταμίευση τον Αύγουστο, αφήνοντας την Αργεντινή με ελάχιστα ρευστά ταμειακά αποθέματα.

Μετά την πληρωμή αυτή, τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας έπεσαν σε χαμηλό επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από το 2006 και διαμορφώθηκαν σε 21,9 δισ. δολάρια. Το ακριβές ποσό που χρησιμοποιήθηκε από την κινεζική γραμμή ανταλλαγής ύψους 18 δισ. δολαρίων ή από τα επιπλέον εγκεκριμένα 6,5 δισ. δολάρια παραμένει άγνωστο.

Αυτή η οικονομική κίνηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει της οριστικής επαναληπτικής ψηφοφορίας της 19ης Νοεμβρίου μεταξύ του Μάσα και του Χαβιέ Μίλεϊ. Ωστόσο, αφήνει αβέβαιο το μέλλον της σχέσης της Αργεντινής με το ΔΝΤ λόγω της αδυναμίας της Μάσα να επιτύχει βασικούς στόχους.

Πηγή: investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο