Η Bernstein αυξάνει τις προοπτικές για τις μετοχές Bitcoin

ETF

Bitcoin

Την Παρασκευή, η Bernstein, μια διακεκριμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών ερευνών, εξέδωσε μια έκθεση που εστιάζει στις μετοχές εξόρυξης Bitcoin εν όψει του επερχόμενου συμβάντος μείωσης του Bitcoin στο μισό που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ανθρακωρύχοι Bitcoin αύξησαν επιθετικά το ρυθμό κατακερματισμού τους πριν από το μισό, μια στρατηγική που συνήθως χρησιμοποιείται για να μεγιστοποιηθούν οι ανταμοιβές πριν μειωθούν μετά το συμβάν. Η μείωση κατά το ήμισυ αναμένεται να δημιουργήσει προκλήσεις για τους ανθρακωρύχους υψηλού κόστους, οδηγώντας ενδεχομένως σε διακοπή του 15% του ρυθμού κατακερματισμού του Bitcoin, εάν οι τιμές δεν υποστηρίξουν το υψηλότερο λειτουργικό κόστος τους μετά τη μείωση κατά το ήμισυ.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι εισηγμένοι στις ΗΠΑ ανθρακωρύχοι Bitcoin βρίσκονται σε σχετικά ισχυρή θέση στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin των 44.500 δολαρίων, ακόμη και αν το λειτουργικό τους κόστος διπλασιαστεί μετά τη μείωση στο μισό. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι μια ισχυρή τιμή Bitcoin θα μπορούσε να μετριάσει την αναμενόμενη μείωση του ρυθμού hash.

Στον απόηχο των πρόσφατων ειδήσεων του ETF, οι μετοχές εξόρυξης Bitcoin παρουσίασαν ένα ράλι που ακολουθήθηκε από μια υποχώρηση. Παρ’ όλα αυτά, η Bernstein έχει εντοπίσει τη θετική δυναμική ροής των ETF, τις ανθεκτικές τιμές Bitcoin και την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας από υγιείς ανθρακωρύχους ως λόγους για να συστήσει επενδύσεις σε ορισμένες μετοχές εξόρυξης. Ο οίκος έχει επισημάνει την RIOT Blockchain (NASDAQ:RIOT) με δυνητικό περιθώριο ανόδου περίπου 99% με τιμή-στόχο τα 22,5 δολάρια και την CleanSpark (NASDAQ:CLSK) με δυνητικό περιθώριο ανόδου περίπου 53% με τιμή-στόχο τα 14,2 δολάρια.

Η RIOT Blockchain, ειδικότερα, έχει παρουσιάσει ασθενέστερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Ωστόσο, η Bernstein αναμένει βελτιωμένη δράση των τιμών για την RIOT, ιδίως με την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στις εγκαταστάσεις της Corsicana από το δεύτερο τρίμηνο. Η ανάπτυξη αυτή θεωρείται θετικός παράγοντας για τη μελλοντική απόδοση της μετοχής.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο