Η BHP εξετάζει βελτιωμένη προσφορά για την Anglo American

BHP

Ο όμιλος BHP εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά για την Anglo American (JO:AGLJ) μετά την απόρριψη της αρχικής της πρότασης ύψους 39 δισ. δολαρίων από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μεταλλευτική εταιρεία, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η BHP βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με μια αναθεωρημένη προσφορά για την Anglo American που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πηγή. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και η ομάδα δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το μέγεθος και τη δομή της νέας πρότασης, πρόσθεσε η πηγή.

Η BHP δήλωσε ότι δεν σχολιάζει αυτό που αποκάλεσε “φήμες και εικασίες”, ενώ η Anglo American δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Anglo American απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της BHP ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή, λέγοντας ότι υποτιμά σημαντικά τον μεταλλωρύχο και τις μελλοντικές προοπτικές του.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς κανόνες εξαγοράς, η BHP πρέπει να υποβάλει επίσημη προσφορά για την Anglo American έως τις 22 Μαΐου. Αναμένεται να γλυκάνει την προσφορά των 25,08 λιρών ανά μετοχή για να προσπαθήσει να κλείσει μια συμφωνία που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο μεταλλωρύχο χαλκού στον κόσμο, ένα μέταλλο που έχει κεντρική σημασία για την αλλαγή στην καθαρή ενέργεια.

Ορισμένοι επενδυτές της Anglo American, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσαν στο Reuters ότι η εταιρεία αξίζει περίπου 30 λίρες ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Anglo έκλεισαν στις 26,43 λίρες την Παρασκευή.

Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς της BHP επικεντρώθηκε στον χαλκό. Η σύνδεση με την Anglo θα δημιουργήσει έναν όμιλο που θα αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής του μετάλλου, το οποίο λόγω της αγωγιμότητάς του και της αντίστασής του στη διάβρωση χρησιμοποιείται σε όλα, από τα ηλεκτρικά οχήματα και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις κατασκευές.

Μια συμφωνία, εάν επιτύχει, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά μεταλλευτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως το 2024 μέχρι στιγμής και θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των 10 μεγαλύτερων συμφωνιών που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο