Η εκτίναξη του όρου “Artificial Intelligence – τεχνητή νοημοσύνη” μέσα στο 2023

Η εκτίναξη του όρου “Artificial Intelligence – τεχνητή νοημοσύνη” μέσα στο 2023

Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι καινούργιος, ωστόσο η ανάπτυξή της το τελευταίο έτος έχει εκτοξευθεί και αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο μέχρι την επόμενη σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας. Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος, η factset ερεύνησε πόσες φορές αναφέρθηκε η λέξη “Artificial Intelligence” ή “ΑΙ” από τις διοικήσεις των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2023.

Από αυτές τις εταιρείες, οι 179 ανέφεραν τον όρο “AI”, πολύ υψηλότερα από τις 75 φορές του 5ετούς μέσου όρου και τις 50 φορές του 10ετούς μέσου όρου. Είναι αλήθεια ότι είναι ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 10 και πλέον ετών, ωστόσο είναι λογικό, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρά με υψηλές ταχύτητες. Το προηγούμενο υψηλό είχε σημειωθεί το β’ τρίμηνο του 2023!

Όπως ήταν αναμενόμενο, σε κλαδικό επίπεδο, τα σκήπτρα ανήκουν στην πληροφορική, με το 85% να αναφέρεται στον όρο τεχνητή νοημοσύνη, 27% στη βιομηχανία και 22% στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Από πλευράς εταιρειών, όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες αναφορές έγιναν από την Nvidia με 114, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Salesforce με 93, ενώ στην τρίτη θέση η Cadence Design Systems με 84 φορές.

Artificial Intelligence

Ο Δημοσθένης Τρίγγας είναι Πιστοποιημένος Αναλυτής Μετοχών & Αγοράς BETA Χρηματιστηριακή – [email protected]

** Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Κεφάλαιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο