Η επενδυτική στρατηγική της Harbor Capital International Small Cap

χρηματιστήρια

Harbor Capital

Ακολουθεί μια ματιά σε μια άλλη στρατηγική για να συνεχίσετε μια σειρά άρθρων σχετικά με τρόπους διαφοροποίησης πέρα ​​από τις στρατηγικές ευρειών δεικτών στη χρηματιστηριακή αγορά. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο 340 εκατομμυρίων δολαρίων Harbor Capital International Small Cap επιδιώκει μακροπρόθεσμη αύξηση κεφαλαίου σε ανεπτυγμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ. Το αμοιβαίο κεφάλαιο υπόκειται υπό την υποστήριξη της Cedar Street Capital Advisors of Chicago και συνδιαχειρίζεται ο ιδρυτής της Cedar Street, Jonathan Brodsky και ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας Waldemar Mozes από το 2019.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο MarketWatch, οι Brodsky και Mozes περιέγραψαν τις στρατηγικές τους για την επιλογή μετοχών, εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένα: Διακράτηση μετοχών εταιρειών που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι για αγοραστές που πιθανώς θα πλήρωναν ασφάλιστρα για τις μετοχές ή που είναι ώριμες για άλλους τύπους εταιρικών ενεργειών που θα αύξανε την αξία.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Harbour Capital International Small Cap βαθμολογείται με τέσσερα αστέρια (από τα πέντε) στην κατηγορία «Εξωτερική Μικρή/Μεσαία Αξία» της Morningstar για τις κατηγορίες μεριδίων θεσμικών και συνταξιοδοτικών, με αξιολόγηση τριών αστέρων για την κατηγορία μετοχών Επενδυτών. Πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του ταμείου είναι παρακάτω.

«Είμαστε πολύ κλασικοί επενδυτές αξίας», είπε ο Mozes, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός και ο Brodsky αναζητούσαν εταιρείες που διαπραγματεύονται σε χαμηλές αποτιμήσεις στις αγορές τους ή «στη δική τους ιστορία». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η φιλοσοφία της αξίας περιελάμβανε ολόκληρους κύκλους επιχειρήσεων και αγοράς, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαρκέσουν χρόνια.

Ο Brodsky τόνισε ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο αναζητά αξία μεταξύ μικρότερων εταιρειών εκτός των ΗΠΑ για να παρέχει «διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια» για πελάτες στις ΗΠΑ.

Ο Mozes χαρακτήρισε το χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου «ιδιαίτερα φθηνό λόγω της μακροοικονομικής δυναμικής που δεν ήταν ευνοϊκή εκεί μετά το Brexit». Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές του 2020.

Ο Brodsky είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μοναδικό ως βάση για πολλούς «παγκόσμιους φορείς [που] έχουν συχνά περιορισμένη έκθεση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου». Με άλλα λόγια, οι αποτιμήσεις των μετοχών τους μετά το Brexit μπορεί να έχουν τιμωρηθεί υπερβολικά.

Παραδείγματα μετοχών που αποτελούν πιθανούς στόχους σε πακέτο ή που διαπραγματεύονται σε επιτακτικές αποτιμήσεις

Ο Mozes είπε: «Όταν βρίσκουμε εταιρείες ποιότητας να διαπραγματεύονται χαμηλά στην ιστορία τους, ενώ λειτουργούν καλά, η διατριβή μας είναι ότι ορισμένοι επενδυτές θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από αυτήν την αναποτελεσματικότητα».

Ένα παράδειγμα είναι η Virgin Money U.K. PLC VMUK, -0,37%, η οποία δέχτηκε μια προσφορά εξαγοράς 2,9 δισεκατομμυρίων λιρών από την Nationwide Building Society στις αρχές Μαρτίου. Η ανακοίνωση της συμφωνίας ώθησε την τιμή της μετοχής της Virgin Money σε άνοδο 35% στις 7 Μαρτίου. Ο Mozes είπε ότι η τιμή της μετοχής της Virgin μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ήταν υψηλότερη από την αρχική τιμή εισόδου του αμοιβαίου κεφαλαίου για τη μετοχή. Είπε επίσης ότι αυτός και ο Brodsy είχαν «ευκαιριακές συναλλαγές… από την αρχική αγορά και δημιούργησαν κέρδος για τους επενδυτές του αμοιβαίου κεφαλαίου».

Ο Mozes και ο Brodsky μίλησαν για τρεις άλλες μετοχές εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατέχονται από το Harbour Capital International Small Cap Fund:

Η Serco Group PLC SRP, -0,91% διαπραγματεύτηκε με αναλογία προθεσμιακής τιμής προς κέρδη 11,7 στο κλείσιμο της Τετάρτης, σε σύγκριση με ένα μέσο προθεσμιακό P/E 14,7 τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το FactSet. Η εταιρεία παρέχει βιομηχανικές υπηρεσίες παγκοσμίως, κυρίως μέσω κρατικών συμβάσεων. «Δημιουργεί αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στα επίπεδα της δεκαετίας, κάτι που είναι κάπως χαμηλό στο σημείο όπου λειτουργούν ιστορικά», είπε ο Mozes. Ο Μπρόντσκι χαρακτήρισε τη Serco «μια επιχείρηση υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών, όταν το κάνουν σωστά».

Ο Brodsky είπε ότι η Serco ήταν ένα καλό παράδειγμα μιας εταιρείας που διαπραγματεύεται σε μια συναρπαστική αποτίμηση, για την οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή προσφορά σε πακέτο. Το Sky News ανέφερε στις 26 Ιανουαρίου ότι η Serco είχε προσεγγιστεί από Αμερικανούς Βιομηχανικούς Συνεργάτες «στα τέλη του περασμένου έτους» και ότι σύμφωνα με μια πηγή κοντά στη Serco, οι εταιρείες δεν συζητούσαν πλέον μια σύνδεση.

Ακόμα κι αν η Serco δεν αποκτηθεί, ο Brodsky και ο Mozes είναι στην ευχάριστη θέση να το κρατήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Η Serco «κατατάσσεται μεταξύ των πιο σημαντικών εργολάβων της βρετανικής κυβέρνησης», σύμφωνα με την αναφορά του Sky News, αλλά ο Mozes είπε ότι η εταιρεία έχει «χαμηλό ποσοστό εσόδων που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο». Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συμβάσεις της εταιρείας είναι με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε.

Μια άλλη συμμετοχή του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι η TP Icap Group PLC TCAP, -2,11%, την οποία ο Mozes περιέγραψε ως «έναν από τους τελευταίους διαπραγματευτές που παρέχουν προσαρμοσμένες τιμές για διάφορους τύπους χρηματοοικονομικών παραγώγων».

Η TP Icap βοηθά άλλες εταιρείες να αναπτύξουν προσαρμοσμένα σύνολα συμβάσεων αντιστάθμισης κινδύνου για τον μετριασμό των κινδύνων που αφορούν τους κλάδους ή τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Οι μετοχές της TP Icap διαπραγματεύθηκαν με προθεσμιακό P/E 7,3 στο κλείσιμο την Τετάρτη, σύμφωνα με το μέσο P/E της πενταετίας. Αλλά τον Ιούλιο του 2022, η μετοχή διαπραγματεύτηκε με πολύ χαμηλότερο P/E 4,5. «Σε ένα περιβάλλον αγοράς με χαμηλή μεταβλητότητα και χαμηλότερα επιτόκια, η μετοχή διαπραγματευόταν σε λιγότερο από το 50% της λογιστικής αξίας», δήλωσε ο Mozes.

Ο Brodsky είπε ότι η TP Icap εξακολουθεί να είναι μια συναρπαστική μετοχή λόγω του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης για τη μονάδα της Parameta Solutions, η οποία παρέχει τιμολόγηση και τιμαριθμική αξιολόγηση για τίτλους που διαπραγματεύονται εξωχρηματιστηριακά παγκοσμίως.

Και στις 12 Μαρτίου, όταν η TP Icap ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος Nicolas Breteau είπε ότι η εταιρεία «διερευνά επιλογές για την απελευθέρωση της αξίας για τους μετόχους, διατηρώντας παράλληλα την ιδιοκτησία του περιουσιακού στοιχείου, η οποία περιλαμβάνει μια πιθανή δημόσια εγγραφή μειοψηφικού μεριδίου στην επιχείρηση. “

Η τελευταία εταιρεία που συζητήθηκε από τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου ήταν η Direct Line Insurance Group PLC DLG, +0,73%, για την οποία ο Mozes είπε ότι ήταν «καθαρά επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Αυτή η μετοχή υποχώρησε μετά τη χειρότερη κρίση της Covid-19 λόγω της αναντιστοιχίας των εξόδων και των ασφαλίστρων για αποζημιώσεις αυτοκινήτων, που προκλήθηκαν εν μέρει από την αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων, είπε ο Brodsky. Η πώληση μιας από τις γραμμές ασφάλισης περιουσίας της εταιρείας είχε σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της βάση και «τους ώθησε περισσότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία» της επιχείρησης, είπε.

Ο Mozes περιέγραψε μια απορριφθείσα προσφορά σε πακέτο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ageas N.V. AGS, +0,28% ως «μια lowball προσφορά στο τέλος του κύκλου λειτουργίας».

Κοιτάζοντας το μέλλον, πρόσθεσε ότι τα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που συντάσσονται από την Direct Line είναι πιθανό να είναι κερδοφόρα. «Αύξησαν σημαντικά τα ασφάλιστρα και αυτά δεν έχουν περάσει ακόμα από τα οικονομικά μεγέθη».

Τόσο ο Mozes όσο και ο Brodsky τόνισαν τη σημασία της μη ανάληψης κινδύνων για τον ισολογισμό κατά την επιλογή των μετοχών. Ο Brodsky είπε ότι θα είχαν μετοχές της Direct Line εάν η εταιρεία δεν είχε εξασφαλίσει την κεφαλαιακή της βάση.

Κορυφαίες συμμετοχές

Ακολουθούν οι 10 μεγαλύτερες συμμετοχές (από τις 70) του Harbour Capital International Small Cap Fund από τις 31 Δεκεμβρίου:

Harbor Capital

Απόδοση

Το Harbour Capital International Small Cap Fund έχει ξεπεράσει το σημείο αναφοράς του, τον δείκτη MSCI EAFE Small Cap, από τότε που ιδρύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2016. Το EAFE σημαίνει Ευρώπη, Αυστραλία και Άπω Ανατολή. Ο δείκτης περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 εταιρείες σε 21 ανεπτυγμένες αγορές, εξαιρουμένων των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με την MSCI.

Εξετάζοντας τα στοιχεία του iShares MSCI EAFE Small-Cap ETF SCZ, το οποίο παρακολουθεί τον δείκτη αναφοράς, οι κεφαλαιοποιήσεις αγοράς στοιχείων κυμαίνονται έως και 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το FactSet.

Ακολουθούν οι συνολικές αποδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και οι ετήσιες αποδόσεις για μεγαλύτερες περιόδους για το αμοιβαίο κεφάλαιο και τον δείκτη MSCI EAFE Small Cap, με επανεπενδυμένα μερίσματα καθαρά από φόρους επί μερισμάτων που παρακρατούνται από κυβερνήσεις εκτός των ΗΠΑ, έως τις 31 Μαρτίου.

Harbor Capital

Οι αξιολογήσεις τεσσάρων αστέρων από τη Morningstar για τις θεσμικές μετοχές του αμοιβαίου κεφαλαίου HAISX και τις μετοχές συνταξιοδότησης HNISX και η βαθμολογία τριών αστέρων για την κατηγορία μετοχών Επενδυτών HIISX αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς δείκτες εξόδων των κατηγοριών.

Τα καθαρά ετήσια έξοδα για τις μετοχές του Ιδρύματος είναι 0,90% του ενεργητικού υπό διαχείριση. Οι δείκτες καθαρών εξόδων είναι 0,82% για τις συνταξιοδοτικές μετοχές και 1,26% για τις μετοχές των Επενδυτών. Για όλες τις κατηγορίες μεριδίων, οι τρέχοντες δείκτες καθαρών εξόδων είναι μετά από παραίτηση 0,17% από τα έξοδα που θα έχει η Harbor Capital Advisors μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο