Η επίθεση κατά του Ισραήλ έφτασε στο τέλος της, μετέδωσε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ

Με το μπαράζ των επιθέσεων με drones από το Ιράν προς το Ισραήλ να έχουν θέσει σε συναγερμό τη διεθνή κοινότητα, η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη έστειλε το μήνυμα ότι η επιχείρηση έφτασε στο τέλος της.

  • Το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

  • Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι εκατοντάδες drones εξαπολύθηκαν από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο. Σε μία μεγάλη προσπάθεια αναχαίτισης των drones, σηκώθηκαν αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά τα οποία κατέρριψαν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

  • Επίθεση με εκατοντάδες drones αντιμετωπίζει το Ισραήλ, μετέδωσε νωρίτερα ο στρατός του. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έγραφαν ότι έχει ξεκινήσει ήδη και ένα τρίτο κύμα επιθέσεων. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έχουν εξαπολύσει δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν αργά το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

*****

Έκανε το σόου του το Ιράν- Και αυτό ήταν. Πάμε για κάναν πατσά τώρα…
Επιστρέφουν στην κανονική ροή- Επιστροφή στο μουσικό πρόγραμμα…
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο