Η Evergrande Group αναθεωρεί τους όρους αναδιάρθρωσης χρέους

Evergrande

Η κινεζική Evergrande Group δήλωσε την Παρασκευή ότι αναθεωρεί τους όρους μιας προτεινόμενης συμφωνίας υπεράκτιας αναδιάρθρωσης χρέους για να ανταποκριθεί στην κατάσταση της εταιρείας και στις απαιτήσεις των πιστωτών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η Evergrande, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους στον τομέα των ακινήτων της Κίνας, δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ερευνάται για απροσδιόριστα εγκλήματα.

Είπε επίσης ότι δεν ήταν σε θέση να εκδώσει νέο χρέος – ένα κρίσιμο βήμα σε μια αναδιάρθρωση – λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για την κύρια μονάδα της.

Οι κάτοχοι ομολόγων της προβληματικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξεπλάγησαν από τις ανακοινώσεις ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δεν πληρούσε τις κανονιστικές απαιτήσεις και εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή εκκαθάριση.

Στην κατάθεση της Παρασκευής, η κατασκευάστρια εταιρεία ανέφερε ότι οι ακροάσεις για την έγκριση του προγράμματος για τους κατόχους χρέους κατηγορίας CEG του Χονγκ Κονγκ και το πρόγραμμα TJ έχουν ακυρωθεί, ενώ η ακρόαση της αίτησης της εταιρείας προς το αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου θα αναβληθεί.

Πηγή: investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο