Η Γερμανία προσπαθεί να αποτρέψει την επιβολή νέων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

δασμούς ηλεκτρικάοχήματα

ηλεκτρικά οχήματα Γερμανία

Η Γερμανία θέλει να αποτρέψει την έναρξη ισχύος των νέων δασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα ή τουλάχιστον να τους μαλακώσει, ανέφερε το Bloomberg News την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να βλάψουν το παγκόσμιο εμπόριο και έχει μιλήσει για τις προοπτικές διεξαγωγής συνομιλιών της ΕΕ με το Πεκίνο προς μια «φιλική» λύση μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ταξιδεύει στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη λύσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είχε προειδοποιήσει κατά της επιβολής δασμών, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να είναι οι πιο εκτεθειμένες σε οποιεσδήποτε αντίθετες κινήσεις, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεών τους προήλθε από την Κίνα το 2023, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία.

«Κατά την άποψή μας, θα ήταν πολύ επιθυμητό αν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια φιλική λύση. Δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω εμπορικούς φραγμούς, πρέπει να διευκολύνουμε το παγκόσμιο εμπόριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σολτς σε ενημέρωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να παραμείνει και να γίνει δίκαιη. Από αυτή την άποψη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κινεζική πλευρά πρέπει τώρα να συζητήσουν το θέμα μεταξύ τους. Ενθαρρύνουμε επίσης όλους όσους πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτές τις συνομιλίες να το πράξουν».

Σε μια ένδειξη περαιτέρω κλιμάκωσης, οι κινεζικές εταιρείες έχουν πλέον υποβάλει επίσημα αίτηση για έρευνα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ, ανέφεραν οι υποστηριζόμενοι από το κράτος Global Times.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο