Η Google επενδύει $1 δισ. σε data centre στην Βρετανία

google

Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων λίγο έξω από το Λονδίνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, στην τελευταία της επένδυση στη Βρετανία, καθώς ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου στην περιοχή.

Το κέντρο δεδομένων, το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση 33 στρεμμάτων (13 εκταρίων) που αγοράστηκε από την Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 15 μίλια βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που ανήκει στην Alphabet.

Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία πιέζει για επενδύσεις από τις επιχειρήσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέες υποδομές, ιδίως σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, χαρακτήρισε την επένδυση της Google ως “τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η επένδυση της Google ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί κέντρο αριστείας στην τεχνολογία και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στην ανακοίνωση της Google.

Η επένδυση ακολουθεί την αγορά από την Google ενός κτιρίου γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2022, κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, και ενός άλλου χώρου στο κοντινό Κινγκς Κρος, όπου κατασκευάζει ένα νέο γραφείο και όπου εδρεύει επίσης η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind.

Έρχεται επίσης λίγες εβδομάδες αφότου η Microsoft (NASDAQ:MSFT) αποκάλυψε τα σχέδιά της να αντλήσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στη Βρετανία σε διάστημα τριών ετών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χωρητικότητας των κέντρων δεδομένων της, για να στηρίξει τις μελλοντικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

“Αυτό το νέο κέντρο δεδομένων θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και θα προσφέρει κρίσιμη υπολογιστική χωρητικότητα σε επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό και τεχνικό τομέα”, δήλωσε η Ruth Porat, επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσης της Alphabet (NASDAQ:GOOGL).

Η Google, η οποία απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα στη Βρετανία, δήλωσε επίσης ότι η απορριπτόμενη θερμότητα που παράγεται από το κέντρο δεδομένων θα αποτελέσει ευκαιρία για εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να ωφελήσει την τοπική κοινωνία.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο