Η Honeywell θα αγοράσει την επιχείρηση LNG της Air Products

Η Honeywell θα αγοράσει την επιχείρηση LNG της Air Products για 1,81 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο βιομηχανικός γίγαντας Honeywell δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αγοράσει την τεχνολογία επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου και τον εξοπλισμό της Air Products για 1,81 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Η συμφωνία θα βοηθήσει τη Honeywell να προσθέσει τεχνολογίες ΥΦΑ όπως εναλλάκτες θερμότητας και κρυογονικό εξοπλισμό στο χαρτοφυλάκιό της και σηματοδοτεί την τέταρτη εξαγορά του βιομηχανικού ομίλου φέτος.

Ένα λογότυπο της Honeywell απεικονίζεται στο περίπτερο της εταιρείας κατά τη διάρκεια του European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) στο αεροδρόμιο Cointrin στη Γενεύη· Reuters

Από τότε που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Ιούνιο του 2023, ο Vimal Kapur οδήγησε την εταιρεία προς τρεις «συναρπαστικές μεγατάσεις» – αυτοματοποίηση, το μέλλον της αεροπορίας και την ενεργειακή μετάβαση.

Τον περασμένο μήνα, ο βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά του παρόχου αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας CAES Systems για 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η συναλλαγή, που είναι πιθανό να ενισχύσει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Honeywell κατά το πρώτο πλήρες έτος ιδιοκτησίας, αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΤΑΤΙΑΝΗ ΣΑΓΙΕΧ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο