Η IPO που αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον

cerebras

Η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής τσιπ Cerebras Systems Inc. εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας προσφοράς ήδη από φέτος, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία της Silicon Valley έχει πραγματοποιήσει πρώιμες συζητήσεις με πιθανούς συμβούλους για μια προσφορά που θα την αποτιμούσε πάνω από το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πέτυχε στον γύρο χρηματοδότησης του 2021, ανέφεραν οι άνθρωποι. Στοχεύει στην εισαγωγή στο χρηματιστήριο το νωρίτερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Η Cerebras βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την ιδιωτική άντληση κεφαλαίων πριν από την ΑΜΚ, δήλωσαν οι άνθρωποι. Μπορεί να αφορά έναν επενδυτή με τον οποίο η εταιρεία έχει εμπορική σχέση, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές. Εκπρόσωπος της Cerebras αρνήθηκε να σχολιάσει σε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα γίνει καθώς οι εταιρείες ημιαγωγών συγκαταλέγονται μεταξύ των τομέων με τις μεγαλύτερες προσδοκίες στην αναζωογονημένη αγορά των ΑΜΚ. Η Astera Labs Inc., η οποία υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού βραχίονα της Intel Corp. , συνεργάζεται με επενδυτικές τράπεζες για να προετοιμαστεί για δημόσια εγγραφή το συντομότερο δυνατόν φέτος, ανέφερε το Bloomberg News.

Cerebras

Η Cerebras ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι κατασκεύασε τον πρώτο από τους εννέα υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας παροχής εναλλακτικών λύσεων στα συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία της Nvidia Corp.

Το Condor Galaxy 1, που βρίσκεται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, είναι τώρα σε λειτουργία, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Cerebras, Andrew Feldman. Ο υπερυπολογιστής κόστισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία άντλησε 250 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς F το 2021, αποτιμώντας την σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια δήλωση εκείνη την εποχή. Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Alpha Wave Ventures, Abu Dhabi Growth Fund και G42.

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο