Η Jefferies υποβάθμισε την Anglo American μετά την άρνηση της πρότασης εξαγοράς

Anglo American

Η Anglo American PLC (LON:AAL) υποβαθμίστηκε από την Jefferies μετά την αποτυχία μιας προσπάθειας εξαγοράς από τον μεταλλευτικό γίγαντα BHP Group Ltd (ASX:BHP) αυτή την εβδομάδα, με τη χρηματιστηριακή να επικαλείται πιθανούς κινδύνους καθώς η εταιρεία εξόρυξης χαλκού αναλαμβάνει μια σημαντική αναδιάρθρωση.

Η Jefferies υποβάθμισε τις μετοχές της Anglo American στο Λονδίνο σε Hold από Buy και επίσης μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής στις 2.700 πένες από 3.200 πένες. Το νέο PT αντιπροσωπεύει άνοδο περίπου 9% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η BHP απέσυρε την προσφορά της ύψους 49 δισ. δολαρίων για την Anglo αυτή την εβδομάδα, αφού ο εισηγμένος στο Λονδίνο ανθρακωρύχος απέρριψε αίτημα της τελευταίας στιγμής για περισσότερο χρόνο για να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία.

Το βασικό σημείο διαφωνίας στη συμφωνία ήταν οι απαιτήσεις της BHP να ξεφορτωθεί η Anglo τις επιχειρήσεις πλατίνας και σιδηρομεταλλεύματος της Νότιας Αφρικής, τις οποίες η Anglo βρήκε προβληματικές.

Οι αναλυτές της Jefferies δήλωσαν ότι η Anglo πρέπει τώρα να εκτελέσει τη δική της προτεινόμενη αναδιάρθρωση, η οποία περιλαμβάνει διάσπαση της επιχείρησης της Νότιας Αφρικής, πώληση ή απόσχιση της μονάδας διαμαντιών De Beers, πώληση της επιχείρησης μεταλλουργικού άνθρακα και αναθεώρηση της επιχείρησης νικελίου.

Ενώ οι διαχωρισμοί και οι κριτικές αντιπροσωπεύουν δυνητική αξία, με την Jefferies να προβλέπει πιθανή τιμή μετοχής 30,77 έως 32,59 λίρες από τις αποσυγχωνεύσεις, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της Anglo να εκτελέσει την αναδιάρθρωση χωρίς «σημαντική διαρροή αξίας».

Η De Beers παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δεδομένου ότι η μονάδα διαμαντιών θα μπορούσε να πωληθεί ή να αποσχιστεί σε πολύ χαμηλότερη αποτίμηση, κάτι που θα μπορούσε επίσης να συμβεί με τη μεταλλουργική μονάδα άνθρακα.

Η διάσπαση των περιουσιακών στοιχείων της Anglo στη Νότια Αφρική αναμένεται επίσης να είναι γεμάτη με πολιτικές και οικονομικές περιπλοκές, δεδομένου ότι τα περιουσιακά στοιχεία αντιμετωπίζουν υψηλό ρυθμιστικό κίνδυνο στη Νότια Αφρική.

Η υποβάθμιση της μετοχής από την Jefferies βασίστηκε σε αυτούς τους κινδύνους, με τη χρηματιστηριακή να προβλέπει ότι η αναδιάρθρωση της Anglo πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, τουλάχιστον 18 μήνες.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Jefferies δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αναμένουν μια «σημαντικά υψηλότερη τιμή μετοχής» από την Anglo μακροπρόθεσμα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο