Τα τελευταία δυόμιση χρόνια υπάρχουν ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα. Είτε είναι βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, είτε παροχή υπηρεσιών τα πράγματα έχουν ξεφύγει.
Ποιός Έλληνας καταναλωτής μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει καρτέλ; Σε όλους έρχεται στο μυαλό το όριο τιμών βάζοντας πλαφόν, όμως για τη κυβέρνηση και την Ε.Ε. παραμένει αθέμιτο. Προτιμά αντ’ αυτού την έξτρα φορολόγηση στις επιχειρήσεις.
Δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία τα κέρδη, ούτε κάν αν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.
Εκείνο που αναζητά είναι επιβίωση και από την άλλη η κυβέρνηση πιστεύει ότι ικανοποιείται πολιτικά δείχνοντας να τιμωρεί με έξτρα φόρους ενώ δεν καταλαβαίνει ότι φέρνει πόλωση με αρνητικά αποτελέσματα.
Αν πιστέψουμε ότι κάπου έχουν δίκιο, δυστυχώς δεν το βλέπουμε εκεί που πρέπει. Δηλαδή πως δέχεται και τι μέτρα λαμβάνονται με τις Ασφαλιστικές εταιρείες που χρεώνουν (σε αντίθεση με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια δανεισμού) 10-12% στα ετήσια ασφάλιστρα και δεν διαπραγματεύονται οι μετοχές τους;
Γιατί δεν φορολογεί τα super market που δήλωσαν 15% αύξηση κερδών και δεν έχει αντίκτυπο στο χρηματιστήριο;
Πως δέχεται τα επιτόκια καταθέσεων στις Τράπεζες να κυμαίνονται στο 0.53% όταν στα καταναλωτικά έχουν ξεπεράσει το 16% και στα στεγαστικά να βρίσκονται στο 5% ;
Επειδή κυοφορείται αλλά ακόμα δεν επιβεβαιώνεται κάποια φορολόγηση στις Τράπεζες μπορεί να πάρει κάποιους πόντους από τον Έλληνα ψηφοφόρο (ποιός δεν έχει καεί με τις Τράπεζες;) όμως θα βγει κακή εικόνα στο εξωτερικό, γιατί θα δοθεί η εντύπωση ότι όποτε αποφασίσουμε τραβάμε αυτιά λαμβάνοντας με αυτό το τρόπο μέτρα.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι λουκούμι για τα ΜΕΖΖ γιατί χρονικά θα επιστρέψουν πολύ πιο γρήγορα απ’ότι έχει προβλεφθεί τα πράσινα δάνεια στις τράπεζες.
Επειδή αναφέρομαι στα ΜΕΖΖ θα έδινα μια συμβουλή και μια παρατήρηση. Πριν αγοράσουμε τα συγκεκριμένα προϊόντα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης, επειδή είναι κάτω του ευρώ και στα cents δεν υπονοούν κάτι.
Έχουν συγκεκριμένο ρόλο όπως όλες οι εισηγμένες, μόνο που αυτά έχουν να κάνουν με τις εισπράξεις κόκκινων δανείων. Όσον αφορά στην παρατήρηση, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι όλοι θα πληρώσουν την υποχρέωση τους στο δάνειο που είχαν πάρει και καμιά κυβέρνηση δεν είπε ότι χαρίζει δάνεια.
Αν κάποιος έχει μετοχές των ΜΕΖΖ θα πρέπει μαζί με την υπομονή να έχει στο μυαλό και αυτά που προαναφέρθηκαν. Τα κόκκινα δάνεια είναι ένα τεράστιο βάρος στο χρέος τις χώρας και του ΑΕΠ. “Διεστραμμένοι” αυτοί που εφηύραν τα ΜΕΖΖ.
Και ένα αστείο για να σπάσουμε το άρθρο….
Τετάρτη ο Σωκράτης εχάθη!
Πέμπτη ο Σωκράτης στην Παιανία ευρέθη!
Παρασκευή ο Σωκράτης Intralot αγοραστής!
(ανακοίνωσε την ίδια ημέρα το απόγευμα ενώ βάση νόμου θα μπορούσε την άλλη Τετάρτη)
Δευτέρα, τί κάνει ο Σωκράτης;
Τι προέκυψε την Πέμπτη, που την επόμενη ημέρα αγόρασε;
Μάλλον θα τον τσίμπησαν οι μύγες, που τον ήθελαν ως Καναδό ασθενή….
Είς τό επανιδείν
Καλο Σαββατοκύριακο.
⭐️⭐️⭐️
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο