Η Κίνα ενδέχεται να αυξήσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού-Πτώση άνω του 2% στις μετοχές των BMW και Mercedez

δασμούς

Η Κίνα θα πρέπει να αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς της σε μεγάλα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στο 25%, δήλωσε ένας κυβερνητικός εμπειρογνώμονας στην εφημερίδα Global Times της Κίνας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει απότομα υψηλότερους δασμούς εισαγωγής αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ και ενδεχομένως πρόσθετους δασμούς για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Liu Bin, επικεφαλής εμπειρογνώμονας του China Automotive Technology & Research Center (CATARC) και αναπληρωτής διευθυντής του China Automotive Strategy and Policy Research Center, δήλωσε ότι ένας δασμολογικός συντελεστής 25% ήταν σύμφωνος με τους κανόνες του ΠΟΕ.

Ο τρέχων εισαγωγικός δασμός της Κίνας για αυτοκίνητα είναι 15%.

Οι μετοχές της BMW (ETR:BMWG) και της Mercedes ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων σταθμισμένων βαρών στον STOXX 600 νωρίς την Τετάρτη, και οι δύο υποχωρώντας περισσότερο από 2%.

“Η προτεινόμενη προσαρμογή των δασμών για εισαγόμενα βενζινοκίνητα σεντάν και οχήματα αθλητικής χρήσης με κινητήρες μεγαλύτερους από 2,5 λίτρα δεν είναι μόνο σύμφωνη με τους κανόνες του ΠΟΕ”, δήλωσε ο Liu της CATARC που συνδέεται με την κυβέρνηση στην κρατικά ελεγχόμενη εφημερίδα.

Είπε επίσης ότι θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των εγχώριων και διεθνών αγορών και θα υποστηρίξει μια πολιτική ώθηση προς την πράσινη ανάπτυξη και την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ένας υψηλότερος δασμός για αυτοκίνητα με μεγαλύτερους κινητήρες θα έπληττε κυρίως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν SUV και σεντάν στην Κίνα.

«Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένες χώρες και περιοχές έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα στον τομέα των οχημάτων νέας ενέργειας, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την έννοια της πράσινης ανάπτυξης και παραβιάζουν τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τους κανόνες του ΠΟΕ», δήλωσε ο Liu.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν απότομους νέους δασμούς των ΗΠΑ σε μια σειρά κινεζικών εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τα ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετους δασμούς.

Είπε ότι η συνιστώμενη αύξηση των δασμών θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση και είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τα προστατευτικά μέτρα αλλού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο