Η Κίνα καταργεί σταδιακά τους επεξεργαστές των Intel και AMD

Εθνικής Ασφάλειας

Intel AMD

 

Η Κίνα εισήγαγε κατευθυντήριες γραμμές για τη σταδιακή κατάργηση των μικροεπεξεργαστών των ΗΠΑ από την Intel (NASDAQ:INTC) και την AMD (NASDAQ:AMD) από κυβερνητικούς προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή.

Η καθοδήγηση για τις προμήθειες επιδιώκει επίσης να παραγκωνίσει το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft (NASDAQ:MSFT) και το λογισμικό βάσεων δεδομένων που κατασκευάζεται στο εξωτερικό υπέρ των εγχώριων επιλογών, ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο.

Διατάσσουν τις κυβερνητικές υπηρεσίες πάνω από το επίπεδο του δήμου να συμπεριλάβουν κριτήρια που απαιτούν «ασφαλείς και αξιόπιστους» επεξεργαστές και λειτουργικά συστήματα κατά την πραγματοποίηση αγορών, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Intel και η AMD δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών και να μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν με τον νόμο CHIPS and Science Act 2022 της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους ημιαγωγούς των ΗΠΑ και περιέχει οικονομική βοήθεια για την εγχώρια παραγωγή με επιδοτήσεις για την παραγωγή προηγμένων τσιπ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο