Η Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιο της στην ιταλική ITA Airways

Lufthansa

Οι μετοχές του Ομίλου Lufthansa σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ότι ο αερομεταφορέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του μεριδίου του στην ιταλική ITA Airways στο 90%, αρχής γενομένης από τις αρχές του επόμενου έτους.


Ο Carsten Spohr μίλησε αφού η εταιρεία του κέρδισε την έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη για να αγοράσει το 41% της κρατικής ITA για 325 εκατομμύρια ευρώ.


Η συμφωνία δίνει στη Lufthansa ισχυρότερη θέση στη βασική αγορά της νότιας Ευρώπης και ενισχύει την προσπάθειά της να αντισταθμίσει την άνοδο του κόστους με αυξημένη κλίμακα. Ο Spohr δήλωσε επίσης ότι η κίνηση θα δώσει στη Lufthansa καλύτερη πρόσβαση σε δρομολόγια προς την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.


Αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η συναλλαγή θα καταστήσει την πέμπτη εγχώρια αγορά της ιταλικής Lufthansa, πίσω από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ όσον αφορά το μέγεθος των εσόδων της αγοράς.

Βάσει της συμφωνίας με την ΕΕ, η Lufthansa και η ITA θα παραχωρήσουν επίσης ορισμένες ιταλικές πτήσεις μικρών αποστάσεων σε έναν ή δύο από τους ομολόγους τους. Η συμφωνία δεν θα οριστικοποιηθεί έως ότου οι αντίπαλοι — που εγκρίθηκαν από αξιωματούχους της ΕΕ — αρχίσουν να εκτελούν αυτές τις διαδρομές.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο