Η Μαρίν Λεπέν εξαφάνισε 260 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Μαρίν Λεπέν εξαφάνισε 260 δισεκατομμύρια δολάρια

Η πολιτική αναταραχή που προκάλεσαν οι ευρωεκλογές στη Γαλλία με την υπεροχή του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν εξαφάνισε πάνω από 260 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των γαλλικών επιχειρήσεων με τους τραπεζικούς οίκους που κρατούν και το μεγαλύτερο κρατικό χρέος στα χαρτοφυλάκιά τους να χάνουν πάνω από το 12%.

Ο δε γαλλικός δείκτης CAC 40 μετά και την αναγγελία των αποτελεσμάτων έφτασε να χάνει μέσα στις επόμενες μέρες έως και ένα -7,5% διαλύοντας το ψυχολογικό όριο των 8000 μονάδων και προσεγγίζοντας την πολύ κρίσιμη στήριξη για τη μεσοπρόθεσμη τάση στις 7450 μονάδες. Κάτω από εκεί θα δημιουργούσε ένα καθοδικό ντόμινο που θα έφερνε το δείκτη πάνω στη μακροπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης “W“, στις 6970 μονάδες ή ένα ακόμα -6,5%.

Λεπέν εκλογέςΠρός το παρόν και εν αναμονή των διπλών γαλλικών εκλογών στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου ο δείκτης CAC 40 μετά την επαφή με τις 7450 έχει πάρει μια ελαφρά ανοδική απόσταση πλησιάζοντας τις 7650 με 7680 μονάδες. Εδώ για να πούμε ότι ο δείκτης ξεπέρασε την πτωτική καταιγίδα θα πρέπει να περάσει και πάλι πάνω από τις 7900 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές του Ιουνίου τις έχουν η  Societe Generale (GLE) με ένα -19,4% και η Credit Agricole (ACA) με ένα -17,5%. Μια από τις λίγες εταιρείες που φαίνεται να διατηρεί το θετικό μηνιαίο πρόσημο με ένα +4% είναι η βιομηχανία ελαστικών Generale des Etablissements Michelin (ML), ξέρετε αυτή με το φουσκοτούλι ανθρωπάκι που είναι τυλιγμένο με ελαστικά.

Εμφανώς επηρεασμένο από τα τελευταία δρώμενα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι το ευρώ στην ισοτιμία του με το δολάριο (EUR/USD) καθώς έχει μπει μέσα στην επικίνδυνη ζώνη των 1,0700 με 1,0650 δολαρίων.

Λεπέν εκλογέςΟι απώλειες που έχει υποστεί από τις αρχές Ιουνίου φτάνουν το  -2,25% ή σχεδόν 250 pips στην ισοτιμία. Πιθανή καθοδική διάλυση των 1,0650 δολαρίων θα ανοίξουν τον κατηφορικό δρόμο για τα 1,0535 δολάρια. Από την άλλη σθεναρή διατήρηση της προαναφερόμενης ζώνης θα επαναφέρει το ευρώ πρός το επίπεδο των 1,0800 δολαρίων.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ@chartswar.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο