Η μετοχή της Tesla εντυπωσιάζει καθώς οι τριμηνιαίες παραδόσεις οχημάτων ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street

Tesla

Η μετοχή της Tesla (TSLA) σημειώνει άνοδο άνω του 9% σήμερα Τρίτη, αφού ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε τριμηνιαίες παραδόσεις οχημάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων παρέδωσε 443. 956 οχήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 439. 302 παραδόσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Tesla

  • Κατά το δεύτερο τρίμηνο, παραγάγαμε περίπου 411. 000 οχήματα και παραδώσαμε περίπου 444. 000 οχήματα”, ανέφερε δήλωση της εταιρείας. Ανά τύπο αυτοκινήτου, η Tesla δήλωσε ότι παρέδωσε 422. 405 μοντέλα 3/Y και 21. 551 άλλα μοντέλα.

Ο συνολικός αριθμός παραδόσεων του δεύτερου τριμήνου είναι υψηλότερος από τα 386. 810 οχήματα που παραδόθηκαν παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο, αλλά χαμηλότερος από τα περίπου 466. 140 που παραδόθηκαν πριν από ένα χρόνο.

  • Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό στο εξωτερικό από τους κινέζους ομολόγους της εν μέσω μιας φθίνουσας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, η Tesla ξεκίνησε ένα σχέδιο για να μειώσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου προσωπικού της νωρίτερα φέτος, σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές είδαν ως ένδειξη των δύσκολων καιρών που έρχονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων της Tesla τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η βραχυπρόθεσμη ζήτηση και οι πωλήσεις θα εξακολουθήσουν να δυσκολεύονται κάπως καθώς η βιομηχανία διέρχεται μια μεταβατική περίοδο.

  • «Είναι δύσκολο έλκηθρο εκεί έξω», δήλωσε ο Musk σχετικά με την αγορά EV, προσθέτοντας ότι οι ανταγωνιστές έχουν επίσης μειώσει τις επενδύσεις τους και την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.Πριν από τους αριθμούς παράδοσης τη Δευτέρα, οι αναλυτές της Wells Fargo σημείωσαν ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας πιθανότατα θα επηρεαστεί εν μέσω μιας πολυσύχναστης αγοράς.

«Η ισοπέδωση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και την ΕΕ, με τον επιθετικό ανταγωνισμό στην Κίνα, αφήνει λίγους άμεσους μοχλούς για να αυξήσει τους όγκους», έγραψε ο Colin Langan και η ομάδα του. Η εταιρεία έχει βαθμολογία Underweight στη μετοχή με στόχο τιμής 120 $.

  • Η Tesla δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις του Cybertruck, αλλά οι επενδυτές μπόρεσαν να πάρουν υπαινιγμούς σχετικά με αυτές τις παραδόσεις με βάση τις ανακλήσεις. Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε την τέταρτη ανάκληση του Cybertruck από την κυκλοφορία του οχήματος στα τέλη του περασμένου έτους. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ανάκλησης, 11. 688 φορτηγά φαίνεται να επηρεάστηκαν.

Πριν από την εκτύπωση των παραδόσεων, οι μετοχές της Tesla κέρδισαν περισσότερο από 6% τη Δευτέρα, καθώς οι κινεζικές ομότιμες Li Auto (LI), Nio (NIO) και XPeng (XPEV) ανέφεραν καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις. Οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει ράλι άνω του 50% από το χαμηλό 52 εβδομάδων στις 22 Απριλίου. Η μετοχή εξακολουθεί να υποχωρεί περίπου 10% στο 12μηνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο