Η μετοχή της Tesla (TSLA) επέκτεινε το ράλι της σε εννέα συνεχόμενες ημέρες

Το νικηφόρο σερί της μετοχής έχει διαγράψει τις απώλειες από την αρχή του έτους σε μια εξαιρετικά γρήγορη ανάκαμψη. Η τιμή των μετοχών της έχει αυξηθεί περισσότερο από 75% από τα χαμηλά 52 εβδομάδων που σημειώθηκαν τον Απρίλιο.
Το εκτεταμένο ράλι έρχεται καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε τις τριμηνιαίες παραδόσεις την περασμένη εβδομάδα. Εκτός από τα αποτελέσματα παραγωγής και παράδοσης, οι ταύροι της Tesla έχουν επίσης επισημάνει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της εταιρείας – την επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας.
Οι μικρότεροι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ανέφεραν επίσης καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις το τελευταίο τρίμηνο. Τη Δευτέρα, οι μετοχές της Lucid σημείωσαν άνοδο σχεδόν 7% αφού η εκκίνηση πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες παραγωγής και παράδοσης για το δεύτερο τρίμηνο.
Οι Κινέζοι ανταγωνιστές Li Auto (LI), Nio (NIO) και XPeng (XPEV) ανέφεραν επίσης πρόσφατα καλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες παραδόσεις.
Η Tesla υποχώρησε το πρώτο εξάμηνο του 2024 εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στο εξωτερικό και κάποιας φθίνουσας ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ. Σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, η εταιρεία ξεκίνησε ένα σχέδιο για να μειώσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου προσωπικού της νωρίτερα φέτος, σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές είδαν ως ένδειξη των δύσκολων καιρών που έρχονται.
Η Tesla μείωσε επίσης τις τιμές πέρυσι για να τονώσει τις πωλήσεις και να ανταγωνιστεί καλύτερα τους κινέζους ομολόγους της.
“Εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω περικοπών τιμών στο μέλλον και υπάρχουν ακόμη περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τα θεμελιώδη μεγέθη, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε κάπως έναν χειμώνα EV στη ζήτηση”, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής έρευνας μετοχών της Barclays, Dan Levy, στο Yahoo Finance την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά νομίζω ότι το θεμελιώδες μακροοικονομικό σκηνικό εξακολουθεί να είναι το
ίδιο».
Η Levy έχει βαθμολογία Equal Weight για τη μετοχή και στόχο τιμής 180 $, γεγονός που συνεπάγεται πτώση σχεδόν 30% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 23 Ιουλίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Οι αναλυτές προσβλέπουν επίσης στις 8 Αυγούστου, όταν η εταιρεία πρόκειται να αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο robotaxi της.
«Το κλειδί για τη μετοχή της Tesla είναι η αναγνώριση ότι η Tesla είναι το πιο
υποτιμημένο παιχνίδι AI στην αγορά», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της
Wedbush, Dan Ives, σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα, καθώς αύξησε την τιμή-
στόχο του για τη μετοχή στα 300 δολάρια από 275 δολάρια με μια νέα bull
case 400 δολαρίων για το 2025.
Ο Ives πρόσθεσε ότι η εκδήλωση robotaxi της εταιρείας στις 8 Αυγούστου “θα
θέσει τον κίτρινο δρόμο για [πλήρη αυτόνομη οδήγηση] και αυτόνομο μέλλον”
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο