Η Morgan Stanley περικόπτει θέσεις εργασίας σε Ασία και Ειρηνικό

Morgan Stanley

Η Morgan Stanley περικόπτει τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία και τον Ειρηνικό, δήλωσαν τρεις πηγές, αποτελώντας την τελευταία από τις παγκόσμιες τράπεζες που μειώνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή, κυρίως λόγω της ύφεσης στις αγορές της Κίνας.

Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 13% του προσωπικού της επενδυτικής τραπεζικής της Wall Street Bank στην Ασία, που αριθμεί 400 άτομα στην περιοχή, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Οι τραπεζίτες που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα θα επηρεαστούν περισσότερο, είπαν. Όλες οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είχαν την άδεια να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά τις περικοπές θέσεων εργασίας την Τετάρτη.

Οι περικοπές είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ομάδα επενδυτικής τραπεζικής με επίκεντρο την Κίνα και ακολουθούν παρόμοια μέτρα από άλλες τράπεζες που επίσης πλήττονται από τη μείωση των δραστηριοτήτων σύναψης συμφωνιών στην Κίνα εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας.

Τον Ιανουάριο, η Bank of America απέλυσε περίπου 20 τραπεζίτες στην περιοχή, μετά την καταιγιστική συρρίκνωση των επενδυτικών τραπεζών από την UBS, τη Citigroup και άλλες μπουτίκ εταιρείες.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 2,02 δολαρίων ανά μετοχή, τα οποία ήταν υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,66 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν σε 15,14 δισ. δολάρια έναντι 14,5 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι συμβουλευτικές αμοιβές για συγχωνεύσεις και εξαγορές για την τράπεζα το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 41,5% σε 30,4 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.

Οι αμοιβές της τράπεζας για τις αγορές μετοχικού κεφαλαίου – συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας – ανήλθαν σε 68,5 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, σημειώνοντας αύξηση 26,3% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2023.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο