Η NBG Securities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ

Η NBG Securities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση υπεραπόδοσης (outperform), με περιθώριο ανόδου 48%, καθώς η μετοχή διαθέτει μια ελκυστική σχέση κινδύνου και απόδοσης. Η χρηματιστηριακή έχει αλλάξει τη μεθοδολογία αποτίμησης προκειμένου να λάβει υπόψη και την ομάδα των ομοειδών εταιρειών στον υπολογισμό της αξία του ΟΤΕ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στον ΟΤΕ, παρά τα ελκυστικά θεμελιώδη μεγέθη, καθώς, η μετοχή δεν διαθέτει έναν ισχυρό καταλύτη που θα οδηγήσει την τιμή της μετοχής σε υψηλότερα επίπεδα. Έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με έκπτωση 21% σε όρους EV/EBITDA για φέτος, με μικρότερη δανειακά επιβάρυνση σε 0,4 φορές έναντι 2,2 φορές για τις ομοειδείς εταιρείες, ενώ προσφέρει ελκυστική συνολική απόδοση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο ΟΤΕ είναι μια περίπτωση βαθιάς υποτίμησης, με τα θεμελιώδη μεγέθη του να είναι σταθερά με βάση τις παρεχόμενες επιδόσεις, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία ταμειακών ροών και παρά τις επανειλημμένα υψηλές ετήσιες επενδύσεις. Επιπλέον, οι αμοιβές των μετόχων ήταν γενναιόδωρες, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του ισολογισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο