Η Νέα Υόρκη στις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως

Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις χειρότερες παγκοσμίως πόλεις για τους ομογενείς, αλλά συνεχίζει να ασκεί ισχυρή επιρροή στους ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή στο εξωτερικό.

Η Νέα Υόρκη κατέλαβε την 39η θέση μεταξύ 49 παγκόσμιων πόλεων για τους αλλοδαπούς με βάση κοινωνικούς, οικονομικούς και επαγγελματικούς παράγοντες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της διαδικτυακής κοινότητας Internations, η οποία διερεύνησε πάνω από 12.000 άτομα που ζουν σε 172 χώρες ή εδάφη σε όλο τον κόσμο.

Η διολίσθηση του Big Apple από την 16η θέση του το 2022 είναι “μία από τις πιο σημαντικές πτώσεις στα μάτια των ομογενών”, σύμφωνα με την έκθεση, εν μέρει λόγω του μεγάλου άλματος των ανθρώπων που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το υψηλό κόστος ζωής. Περίπου 2 στους 5 ομογενείς (39%) δηλώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού τους στη Νέα Υόρκη δεν είναι αρκετό για μια άνετη ζωή (έναντι 27% των ομογενών που αισθάνονται έτσι παγκοσμίως) και περίπου 1 στους 3 (34%) είναι δυσαρεστημένοι με την οικονομική τους κατάσταση (έναντι 22% παγκοσμίως).

Η Νέα Υόρκη κατατάσσεται προτελευταία στους προσωπικούς οικονομικούς παράγοντες, ακριβώς μπροστά από το Βανκούβερ.

Η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, η οποία κατέλαβε την 3η θέση για εργασία στο εξωτερικό το 2022, έχασε επίσης τη δημοτικότητά της για τις ευκαιρίες εργασίας της το τελευταίο έτος. Οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την ασφάλεια της εργασίας τους και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής φέτος.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους νεοεισερχόμενους παρά τις προκλήσεις της. Μεταξύ των 10 χειρότερων πόλεων για τους ομογενείς φέτος είναι το Παρίσι (41η θέση), το Λονδίνο (42η θέση) και το Βερολίνο (45η θέση).

“Ένα βασικό πρόβλημα με τις μεγάλες πόλεις είναι ότι οι ομογενείς έχουν όλο και λιγότερες δυνατότητες να τις αγοράσουν”, λέει ο Malte Zeeck, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Internations. “Αυτό που μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό με την πρώτη ματιά έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους ζωής, τη μείωση της ποιότητας ζωής, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και τα αυξανόμενα εμπόδια για να κάνει κανείς φίλους σε αυτές τις μεγάλες πόλεις”

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο άσχημα: η Νέα Υόρκη κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις για τις επιλογές αναψυχής χάρη στα πάρκα, τα μουσεία, τα εστιατόρια, τα ιστορικά ορόσημα και τα άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα παγκόσμιας κλάσης.

Συνολικά, η κατάταξη του Expat Insider βασίζεται στο πώς αισθάνονται οι ομογενείς σε πέντε κύριες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ζωής (όπως οι επιλογές αναψυχής), της ευκολίας εγκατάστασης (όπως το πόσο εύκολο είναι να κάνεις φίλους), της εργασίας στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής), των προσωπικών οικονομικών (που καλύπτει το κόστος ζωής) και μιας γενικής κατηγορίας “expat essentials” που αξιολογεί πράγματα όπως το πόσο εύκολο είναι να εξασφαλίσεις βίζα ή να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό.

Οι τρεις καλύτερες πόλεις για τους ομογενείς βρίσκονται στην Ισπανία: Μάλαγα, Αλικάντε, και Βαλένθια.

Πηγή: www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο