Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Honda

Nissan

Η Nissan Motor εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδιώξει επιχειρηματική συνεργασία με τη Honda (NYSE:HMC) Motor, ανέφερε η TV Tokyo την Τετάρτη, ενώ η επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei δήλωσε ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan αποφάσισε την Τρίτη να εξετάσει μια πιθανή συμμαχία με τον μεγαλύτερο ιαπωνικό αντίπαλό της, ανέφερε το TV Tokyo, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο Nikkei ανέφερε ότι η Nissan και η Honda θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε ηλεκτρικά οχήματα για να ανταγωνιστούν καλύτερα τους κινέζους αντιπάλους.

Ένας εκπρόσωπος της Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση και είπε ότι δεν γνωρίζει αν το διοικητικό της συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη. Ένας εκπρόσωπος της Honda δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να πει η εταιρεία για την έκθεση.

Η Nissan, η οποία έχει μακροχρόνια συμμαχία με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, σκοπεύει να υπογράψει ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης με τη Honda, ανέφερε το TV Tokyo, προσθέτοντας ότι οι τομείς συνεργασίας δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Επικαλούμενος πολλαπλές πηγές της Nissan, ο Nikkei δήλωσε ότι συγκεκριμένα βήματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός κοινού συστήματος μετάδοσης κίνησης, την κοινή προμήθεια και την ανάπτυξη μιας κοινής πλατφόρμας.

Η συνεργασία θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί στην προμήθεια μπαταριών και στην από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, πρόσθεσε ο Nikkei.

Η Nissan συνεργάζεται ήδη με τη Renault σε ηλεκτρικά οχήματα, κυρίως στην Ευρώπη. Το επόμενο ηλεκτρικό Micra της Nissan θα μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με το νέο Renault Five και θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία.

Η Nissan έχει επίσης δεσμευτεί να επενδύσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ (656,64 εκατομμύρια δολάρια) στη νέα οντότητα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Ampere.

Ωστόσο, οι δύο εταιρείες πέρυσι μείωσαν το πεδίο εφαρμογής μιας μακροχρόνιας συμμαχίας για να επιτρέψουν μια πιο ευέλικτη εταιρική σχέση και η Renault έχει υπογράψει έκτοτε συμφωνίες με νέους εταίρους όπως η Geely της Κίνας.

“Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία πλαίσιο της συμμαχίας, οι εταίροι είναι ελεύθεροι να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις εκτός κοινών έργων μαζί”, δήλωσε εκπρόσωπος της Renault.

Η Nissan και η Honda έχασαν μερίδιο αγοράς στην κορυφαία αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, την Κίνα, πέρυσι εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από την BYD 002594 και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Ενδέχεται να μειώσουν την παραγωγή στη χώρα, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei την Τρίτη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο