Η Nissan μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους

Nissan

Η Nissan Motor μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη την Παρασκευή, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις οχημάτων και άλλους παράγοντες.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με βάση τον όγκο παραγωγής εκτιμά τώρα ότι τα λειτουργικά κέρδη θα ανέλθουν σε 530 δισεκατομμύρια γιεν (3,43 δισεκατομμύρια δολάρια) αντί για 620 δισεκατομμύρια γιεν για το έτος που έληξε τον Μάρτιο. Τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται τώρα σε 370 δισεκατομμύρια γιεν αντί για 390 δισεκατομμύρια γιεν.

Η Nissan (OTC:NSANY) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων της θα ανέλθουν σε 3,44 εκατομμύρια οχήματα για το έτος, μειώνοντας την εκτίμησή της μόλις δύο μήνες μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω σε 3,55 εκατομμύρια μονάδες, εν μέρει λόγω των αδύναμων επιδόσεων στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Makoto Uchida δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αντίκτυπος του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην αγορά των ΗΠΑ, ο σεισμός της Πρωτοχρονιάς στη χερσόνησο Noto της Ιαπωνίας και οι διαταραχές στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα έπληξαν τις πωλήσεις της.

Οι τριμηνιαίες επιδόσεις των πωλήσεων της Nissan επλήγησαν επίσης από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ για υβριδικά οχήματα, δήλωσε ο Uchida, μια τάση που έχει ωφελήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota (NYSE:TM).

Η υποβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η Nissan έδωσε στήριξη στους προμηθευτές, αφού διαπίστωσε ότι θα ήταν δύσκολο να επιτύχει τους αρχικούς στόχους πωλήσεων για ορισμένα μοντέλα στην τελευταία ενημέρωση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού της σχεδίου, δήλωσε ο Uchida.

Πρόσθεσε ότι η στήριξη αυτή δεν σχετίζεται με το Παρατηρητήριο Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας, το οποίο κατήγγειλε τη Nissan τον περασμένο μήνα για παραβίαση του νόμου περί υπεργολάβων, καθώς δεν πλήρωσε επαρκώς 36 προμηθευτές κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια γιεν σε μια περίοδο περίπου δύο ετών από τον Ιανουάριο του 2021.

Τα νέα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη της Nissan για το σύνολο του έτους για το οικονομικό έτος που μόλις τελείωσε θα είναι ακόμη 40% υψηλότερα από τα 377 δισεκατομμύρια γιεν κέρδη του προηγούμενου έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο