Η Nissan θα πωλεί κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Nissan

Η Nissan Motor δήλωσε την Κυριακή ότι θα πωλεί παγκοσμίως ηλεκτρικά οχήματα (EVs) που αναπτύχθηκαν στην Κίνα, καθώς συνήψε συμφωνία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας για την αξιοποίηση των τοπικών πόρων για την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγής της σειράς των υφιστάμενων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και των επερχόμενων αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται και αναπτύσσονται στην Κίνα σε υπερπόντιες αγορές, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο ο Masashi Matsuyama, αντιπρόεδρος της Nissan (OTC:NSANY) Motor και πρόεδρος της Nissan China.

Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο να στοχεύσει στις ίδιες αγορές με τους κινεζικούς ανταγωνιστές, όπως η BYD, είπε.

Η εταιρεία προστίθεται στις ξένες μάρκες, όπως η Tesla, η BMW, και η Ford, οι οποίες επεκτείνουν τις εξαγωγές αυτοκινήτων κινεζικής κατασκευής για να εκμεταλλευτούν το χαμηλότερο κόστος κατασκευής της χώρας και να αυξήσουν τη χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας των εργοστασίων τους.

Η Κίνα αντιπροσώπευε λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων πωλήσεων της Nissan, περίπου 2,8 εκατομμυρίων οχημάτων, κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους, από πάνω από το ένα τρίτο για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετώπισαν φέτος μια σοβαρή πρόκληση στις πωλήσεις στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, λόγω της δημοτικότητας των εγχώριων εμπορικών σημάτων και του έντονου ανταγωνισμού τιμών εν μέσω της ταχείας στροφής προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα κοινό ερευνητικό κέντρο με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας το επόμενο έτος, το οποίο θα εστιάζει στην έρευνα και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής φόρτισης και της ανακύκλωσης των μπαταριών.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα την κινεζική αγορά και να αναπτύξουμε στρατηγικές που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών στην Κίνα”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida.

Η έναρξη λειτουργίας του ερευνητικού κέντρου αποτελεί προέκταση των κοινών ερευνητικών προσπαθειών της εταιρείας με το Tsinghua από το 2016, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην ευφυή κινητικότητα και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο