Η Nomura αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

επιτοκίων

ΕΚΤ

Η Nomura προσάρμοσε τις προβλέψεις της για τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εγκαταλείποντας την προηγούμενη προσδοκία της για μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο.

Ο όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναμένει τώρα μια σειρά μειώσεων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ακολουθούμενες από παρόμοιες περικοπές τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Η απόφαση της Nomura να αλλάξει τις προβλέψεις της για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ βασίζεται σε αρκετούς οικονομικούς δείκτες. Η αγορά εργασίας και οι μισθοί έχουν δείξει ανθεκτικότητα και ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμένει επίμονος.

Επιπλέον, η οικονομική ανάπτυξη βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η ρητορική της ΕΚΤ έγινε πρόσφατα πιο επιθετική. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν τη Nomura να αναμένει μια πιο σταδιακή προσέγγιση για τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψή της για το τελικό επιτόκιο στο 2,50%, υποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει από την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια στο ανώτερο εύρος αυτού που θεωρεί ουδέτερο. Αυτή η αναθεώρηση περιλαμβάνει την προσθήκη μιας μείωσης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους για να ευθυγραμμιστεί με αυτήν την προβολή τερματικού επιτοκίου.

Η ανάλυση της Nomura δείχνει ότι με ισχυρότερα δεδομένα οικονομικής δραστηριότητας, ισχυρή ζήτηση, ενθαρρυντική αγορά εργασίας, υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση μισθών και επίμονο πληθωρισμό υπηρεσιών, η ΕΚΤ είναι πιθανό να υιοθετήσει έναν πιο μετρημένο ρυθμό μειώσεων επιτοκίων για να διατηρήσει έναν βαθμό νομισματικής περιοριστικότητα.

Επιπλέον, η Nomura σημείωσε ότι ακόμη και τα παραδοσιακά περιφρονητικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ υποστηρίζουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος, υποστηρίζοντας έναν βραδύτερο ρυθμό χαλάρωσης από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Ενώ οι ενέργειες της ΕΚΤ εξακολουθούν να εξαρτώνται από τα δεδομένα και θα μπορούσαν να στραφούν σε πιο επιθετικές περικοπές εάν επιδεινωθούν οι οικονομικές συνθήκες, η Nomura πιστεύει ότι ο σταδιακός ρυθμός τριών περικοπών φέτος είναι επί του παρόντος το πιο πιθανό σενάριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο