Η Nvidia θα μειώσει τις τιμές των τσιπ που πουλά στην Κίνα

Nvivia

Nvidia

Η Nvidia έχει ωθηθεί να πουλήσει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα με μεγάλες εκπτώσεις λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από τοπικούς παίκτες, ειδικά από την Huawei, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή.

Η NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) είχε ξεκινήσει τρία τσιπ AI προσαρμοσμένα για την Κίνα πέρυσι, εν μέσω κυρώσεων των ΗΠΑ που εμπόδισαν την εταιρεία να πουλήσει τα πιο προηγμένα τσιπ AI στη χώρα.

Μεταξύ των τριών, το H20, το οποίο είναι το πιο ισχυρό, είδε υποτονική ζήτηση στην Κίνα και σε ορισμένες περιπτώσεις πωλήθηκε με έκπτωση άνω του 10% σε μια παρόμοια προσφορά από την Huawei – το Ascend 910B, ανέφερε η έκθεση του Reuters.

Ο Ascend 910B είδε επίσης σημαντικά περισσότερες παραγγελίες από το H20 από επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το κράτος, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο περιορισμένα κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό ήρθε μετά από εντολή από το Πεκίνο προς τις κρατικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πυρίτιο κινεζικής κατασκευής.

Το 910B είναι το πιο προηγμένο κινεζικό τσιπ AI και έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα στη χώρα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση της Κίνας στις τελευταίες εξελίξεις AI.

Η δημοτικότητά του στην Κίνα παρουσιάζει περισσότερους αντίθετους ανέμους για τις επιχειρήσεις της Nvidia στη χώρα. Ο κατασκευαστής τσιπ δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη θέση του στις κινεζικές αγορές μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των κερδών του πρώτου τριμήνου αυτής της εβδομάδας, η εταιρεία προειδοποίησε ότι η Κίνα γίνεται μια όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά και ότι τα έσοδα του κέντρου δεδομένων της εταιρείας στην Κίνα μειώθηκαν «σημαντικά».


Οι απότομες εκπτώσεις στο H20 παρουσιάζουν επίσης μεγαλύτερη πίεση περιθωρίου κέρδους για την Nvidia.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο