Η ολοσχερής αποδόμηση της πετυχημένης πρώτης κυβέρνησης, λειτούργησε διασπαστικά και φυγόκεντρα

Στη δημιουργία και τη σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την Ελλάδα και το καλό της χώρας πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ο γνώμονας στη δημιουργία της ήταν αυτός, και μόνο αυτός. Την ετοίμαζε καιρό, όλο το σχήμα είχε τη «φλόγα» να επιτύχει.
  • Στη δεύτερη κυβέρνηση, αυτή που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2023, έβαλε πρώτα την πολιτική – κομματική του επιβίωση σε προτεραιότητα ή τουλάχιστον παράλληλα με το καλό της χώρας, θεωρώντας – εντελώς αλαζονικά – ότι θα λειτουργήσει το σχήμα άψογα, όπως το πρώτο, αλλάζοντας αρκετούς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ στη δουλειά τους υπουργούς.
Τότε χάθηκε η ομοιογένεια και το μοντάρισμα που είχε «χτιστεί» με κόπο τέσσερα χρόνια, ενώ η δουλειά συγκεκριμένων υπουργών ήταν αυτή που έφερε, τότε, το 41%. Η ολοσχερής αποδόμηση της πετυχημένης πρώτης κυβέρνησης, λειτούργησε διασπαστικά και φυγόκεντρα, ευρύτερα.
  • Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός, στη δεύτερη κυβέρνηση, δεν ήθελε το υπουργείο που ανέλαβε. Γιατί ένιωθε – και δικαίως – ότι ΚΟΒΕΤΑΙ βίαια και υποβαθμίζεται η δουλειά και η προσπάθεια τεσσάρων ετών. Το κυριότερο; Λόγω των… υστερόβουλων (υπερβολικά πολλών) αλλαγών, χάθηκε η πίστη αρκετών υπουργών, βουλευτών και ψηφοφόρων, στον ίδιο τον Κυριάκο. Άσχημο πράγμα η αλαζονεία στην πολιτική και η αίσθηση της απόλυτης σιγουριάς στην επιτυχία…
Υ.Γ.: Το πόσο… πρόχειρα και αποτυχημένα, με γνώμονα αρρωστημένες ισορροπίες του παρελθόντος δημιουργήθηκε η δεύτερη κυβέρνηση φάνηκε άμεσα, τους πρώτους δύο μήνες, όταν «ξηλώθηκαν» ήδη δύο υπουργοί, ενώ ένας – δύο ακόμα τη γλίτωσαν για να μην φανεί η γύμνια της αποτυχίας.
  • Φάνηκε από την τοποθέτηση ενός αναλυτή μετοχών στο Δημόσιας Τάξης (προστασία πολίτη), φάνηκε και απ’ όλους τους (άχρηστους) πειραματισμούς στο συγκεκριμένο υπουργείο, πριν επαναφέρει – προ μηνών – κάποιον που τουλάχιστον ξέρει τη δουλειά…

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ 

(από το FB)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο