Η παγκόσμια προσφορά δημόσιων μετοχών συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών

Η παγκόσμια προσφορά δημόσιων μετοχών συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών, καθώς η οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα επιβαρύνει τις πωλήσεις νέων μετοχών, ενώ οι εταιρείες συνεχίζουν να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ιδίων μετοχών.

Τα στοιχεία, από τους αναλυτές της JPMorgan, διέψευσαν τις προσδοκίες της ίδιας της τράπεζας και υποδηλώνουν μια παρατεταμένη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών. Η άνοδος των χρηματιστηριακών αγορών και οι σχετικά ισχυρές οικονομίες θα έπρεπε, θεωρητικά, να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να αντλούν κεφάλαια πουλώντας νέες μετοχές σε υψηλές τιμές αντί να ξοδεύουν μετρητά για την επαναγορά τους.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι το παγκόσμιο σύμπαν των δημόσιων μετοχών έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 120 δισ. δολάρια φέτος, ξεπερνώντας τα 40 δισ. δολάρια που αποσύρθηκαν πέρυσι. Αυτό θέτει τον καθαρό αριθμό σε πορεία μείωσης για τρίτο συνεχές έτος ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί από τότε που άρχισαν οι σειρές δεδομένων της τράπεζας το 1999.

Image

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο