Η (παραλίγο) «επανάσταση των… λευκών κολάρων της Φρανκφούρτης»!

Η (παραλίγο) «επανάσταση των… λευκών κολάρων της Φρανκφούρτης»!

  • Η σπίθα για την «επανάσταση του ελαιολάδου» άναψε μάλλον από τους εργαζόμενους που κατάγονται από την Ιταλία, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν προ ημερών για την απότομη πτώση της ποιότητας του ελαιολάδου που σερβιριζόταν με τις μεσημεριανές σαλάτες.

σως κάποιοι δεν το θυμούνται από τα σχολικά μας βιβλία αλλά μια από τις αιτίες της Γαλλικής Επανάστασης ήταν οι αυξήσεις της τιμής του ψωμιού! Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, μόλις την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε προ ημερών μια κρίση στην οικονομική καρδιά της Ευρώπης στην Φρανκφούρτη, αυτή τη φορά λόγω μιας αύξησης στην τιμή…. του λαδιού!

Η επανάσταση ξέσπασε σε μια όμορφη πλατεία στο κέντρο της γερμανικής πόλης, εκεί όπου βρίσκεται το Eurotower, το πιο παλιό από τα κτήρια που στεγάζουν το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτό που οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε από το χαρακτηριστικό γιγαντιαίο φωτισμένο σήμα του ευρώ, που βρίσκεται στο πάρκο μπροστά του. Το προσωπικό της ΕΚΤ προέρχεται από όλες της χώρες του Ευρω και το εστιατόριο της φροντίζει να καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες με ένα πλούσιο, αλλά οικονομικό μενού, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψη και τις εθνικές κουζίνες των χωρών της Ευρωζώνης.

  • Η σπίθα για την «επανάσταση του ελαιολάδου» άναψε μάλλον από τους εργαζόμενους που κατάγονται από την Ιταλία, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν προ ημερών για την απότομη πτώση της ποιότητας του ελαιολάδου που σερβιριζόταν με τις μεσημεριανές σαλάτες. Η αιτία, σύμφωνα με τα σχόλιά τους που διέρρευσαν στον Τύπο, ήταν το κόστος, καθώς το παρθένο ελαιόλαδο αντικαταστάθηκε με «Sansa Oil», ένα χαμηλής ποιότητας και λιγότερο εύγευστο λάδι που παρασκευάζεται από πολτό ελιάς και πωλείται στη μισή τιμή.
επανάσταση
  • Ευτυχώς για την Ευρώπη πάντως το «κίνημα του ελαιολάδου» αποσοβήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγο πριν οι φλόγες της επανάστασης απλωθούν και στα υπόλοιπα κτήρια της ΕΚΤ, από την ηρωική παρέμβαση ενός ανώτερου βοηθού υπηρεσιών εγκαταστάσεων, ο οποίος επανάφερε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες του προσωπικού!
  • Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως οι υπάλληλοι της ΕΚΤ, η οποία θυμίζω μάχεται για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, βίωσαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των αυξήσεων των τιμών και ειδικότερα του «πληθωρισμού του ελαιολάδου», ο οποίος τρέχει με διψήφια ποσοστά σε όλη την Ευρώπη αυτή την περίοδο, κυρίως λόγω της ξηρασίας στις χώρες της Ν. Ευρώπης!

Επιβεβαιώνεται έτσι και ο δικός μας κεντρικός τραπεζίτης ο Γιάννης Στουρνάρας που δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε άμεσα ότι η ευημερία μας είναι άρρηκτα συνδεμένη με την προστασία της φύσης! Και η αχρείαστη πληροφορία:

  • Εκεί όμως που παραθέτει τα επίσημα γεύματα ο κεντρικός τραπεζίτης είναι πολύ καλύτερα από το εστιατόριο της ΕΚΤ. Όχι μόνον επειδή τρως ψαράκι με θέα την Ακρόπολη, αλλά ο Στουρνάρας ποτέ δεν θα δεχόταν να βάλει υποκατάστατο λαδιού στις σαλάτες. Άλλωστε εύσημα στα γεύματα και στα δείπνα Στουρνάρα έδωσαν η Κριστίν Λαγκάρντ και οι κεντρικοί τραπεζίτες κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

***

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο