Η Paramount Global εξαγοράζει την Skydance Media έναντι ποσού άνω των $8,0 δισ.

Paramount

Η Paramount Global (NASDAQ:PARA) (NASDAQ:PARAA) δήλωσε αργά την Κυριακή ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα μια προσφορά εξαγοράς από την Skydance Media, τερματίζοντας μήνες εικασιών σχετικά με τη συμφωνία και ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι για το στούντιο.


Οι μέτοχοι κατηγορίας Α της Paramount θα λάβουν 23 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά ή μετοχές, ενώ οι μέτοχοι κατηγορίας Β θα λάβουν 15 δολάρια ανά μετοχή. Το συνολικό χρηματικό αντάλλαγμα στη συμφωνία για τους δημόσιους μετόχους θα είναι 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνολική συμφωνία αποτιμάται σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η συνολική συμφωνία θα περιλαμβάνει επένδυση 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο που αποτελείται από την οικογένεια Ellison και την Redbird Capital και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια πρωτογενούς κεφαλαίου για τη συνδυασμένη οντότητα, που ονομάζεται New Paramount.

Η Skydance θα κατέχει περίπου το 70% των εκκρεμών μετοχών της New Paramount μετά τη συμφωνία. Η συμφωνία θα δει τη Skydance να αγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της National Amusements στην Paramount και θα παρέχει στη Skydance πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του στούντιο της, στην υπηρεσία ροής Paramount+ και σε κανάλια όπως το Nickelodeon, το MTV και το Comedy Central.

“Ελπίζουμε ότι η συναλλαγή Skydance θα επιτρέψει τη συνεχή επιτυχία της Paramount σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον”, δήλωσε ο πρόεδρος της Shari Redstone.


Μια ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου, η οποία δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος για να επιβλέπει τη συμφωνία, ενέκρινε τη συγχώνευση το Σαββατοκύριακο.


Επικεφαλής της νέας οντότητας θα είναι ο David Ellison της Skydance ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της NBC Universal, Jeff Shell, ως πρόεδρος.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο