Η SEC δίνει το πράσινο φως στα ανταλλακτήρια για την εισαγωγή ETF Εther

Η SEC δίνει το πράσινο φως στα ανταλλακτήρια για την εισαγωγή ETF ether, πρέπει ακόμη να εγκρίνει τις καταθέσεις διαχειριστών χρημάτων

Οι ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στο NYSE και το Nasdaq να απαριθμήσουν οκτώ διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που κατέχουν ether (ETH-USD), αλλά δεν έχουν δώσει ακόμη έγκριση στους διαχειριστές κεφαλαίων που θέλουν να εκδώσουν τα νέα προϊόντα.

Η κίνηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να επιτραπεί στα ETF να διαπραγματεύονται. Η SEC θα πρέπει να εγκρίνει έντυπα S-1 από τους διαχειριστές κεφαλαίων καταθέσεις που απαιτούνται για τη δημόσια προσφορά νέων τίτλων για να αρχίσουν να διαπραγματεύονται τα πραγματικά κεφάλαια.

Η ρυθμιστική αρχή δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα συμβεί αυτό.

Τα ETFs θα μπορούσαν να κάνουν τον αιθέρα ένα πιθανό βασικό στοιχείο σε 401(k)s, IRAs και συνταξιοδοτικά προγράμματα και να χορηγήσουν στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο πιο mainstream αποδοχή.

Η απόφαση της SEC έρχεται περίπου τέσσερις μήνες μετά την έγκριση των διαχειριστών κεφαλαίων για την εισαγωγή ETF που επενδύουν απευθείας στο bitcoin (BTC-USD), το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Η ομάδα που αναζητά έγκριση για ETF ether περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Wall Street, από την BlackRock (BLK), τη Fidelity και τη Franklin Templeton έως μια σειρά από εταιρείες πιο γνωστές στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, όπως η Grayscale, η Bitwise και η Hashdex.

Η τιμή του ether σημείωσε ράλι αυτή την εβδομάδα, καθώς ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τις εγκρίσεις ETF ether αυξήθηκε. Μειώθηκε κατά 2% την Πέμπτη μέχρι τις 4 μ. μ. Ανατολική ώρα πριν από το ράλι την ώρα πριν από την απελευθέρωση της SEC. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο εξακολουθεί να αυξάνεται πάνω από 50% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας το bitcoin.

Η εξέλιξη είναι το τελευταίο παράδειγμα κάποιας επιτυχίας που έχει η βιομηχανία κρυπτογράφησης στην Ουάσιγκτον, καθώς πιέζει για φιλικότερη ρύθμιση και μεγαλύτερη ελευθερία για την κυκλοφορία νέων προϊόντων.

Την Τετάρτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα μειώσει την επιρροή της SEC στην κρυπτογράφηση και θα καθιερώσει την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) ως κύρια ρυθμιστική αρχή κρυπτογράφησης.

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη ότι αντιτίθεται στο νομοσχέδιο «στην τρέχουσα μορφή του», αλλά ότι ελπίζει να θεσπίσει νέους κανόνες για τη βιομηχανία.

«Η κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με το Κογκρέσο για την ανάπτυξη νομοθεσίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνει επαρκή προστατευτικά κιγκλιδώματα για τους καταναλωτές και τους επενδυτές, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες που απαιτούνται για την καινοτομία και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για μια τέτοια συνεργασία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο