Η συμφωνία της Reddit με την OpenAI οδηγεί σε σημαντικά κέρδη την μετοχή της στο pre market

Reddit

Η OpenAI και η Reddit Inc (NYSE:RDDT) ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία την Πέμπτη, στο πλαίσιο της οποίας περιεχόμενο από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα προστεθεί στο ChatGPT και σε άλλα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης από τη μεγάλη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η συμφωνία είδε τις μετοχές της Reddit να αυξάνονται κατά 11,5% στις συναλλαγές μετά την αγορά σε περίπου 62,75 δολάρια.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η OpenAI θα έχει πρόσβαση στο API δεδομένων του Reddit. Το Reddit θα ενσωματώσει επίσης νέες δυνατότητες AI για χρήστες και mods, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι OpenAI και Reddit.

Οι δυο τους θα συνεργαστούν επίσης στη διαφήμιση.

Η συμφωνία έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά τη συνεργασία της με την Google της Alphabet Inc, σύμφωνα με την οποία η τελευταία απέκτησε επίσης πρόσβαση στα δεδομένα του κοινωνικού δικτύου για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της.

Η Reddit, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο νωρίτερα φέτος, εξέπληξε τους επενδυτές με ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου, καθώς επωφελήθηκε από τις δεσμεύσεις AI και τις διαφημιστικές συμφωνίες.

Ο ιστότοπος έχει δει αυξανόμενη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως μέσο συζήτησης και ως αρχείο πληροφοριών στο διαδίκτυο. Αρκετοί αναλυτές έχουν σημειώσει την αξία που έχουν τα δεδομένα στην πιθανή εκπαίδευση μοντέλων AI.

Το φαινόμενο των μετοχών meme του 2021 έπαιξε βασικό ρόλο στην έκρηξη της δημοτικότητας, δεδομένου ότι η φρενίτιδα λιανικής που οδήγησε σε άνοδο τις τιμές της GameStop Corp (NYSE:GME) και της AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE:AMC) προήλθε σε μεγάλο βαθμό από το φόρουμ r/wallstreetbets.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, είναι μέτοχος της Reddit και ήταν στο διοικητικό της συμβούλιο μέχρι το 2022.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο