«Η τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να ζήσουμε πολλές ζωές σε μία»

«Η τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να ζήσουμε πολλές ζωές σε μία»

  • Ένας από τους πιο γνωστούς «φουτουριστές» και κορυφαίος σύμβουλος κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στην προετοιμασία τους για το μέλλον μιλάει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της εργασίας

«Το μέλλον έρχεται πιο γρήγορα από ποτέ. Πριν από έναν αιώνα η αλλαγή σε μια παγκόσμια βιομηχανία χρειαζόταν περίπου 75 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να υιοθετηθεί πλήρως το τηλέφωνο.

  • Για τα πρώτα βίντεο γκέιμ χρειάστηκαν μερικοί μήνες. Για το Calll of Duty έγιναν 100 εκατομμύρια download σε μία εβδομάδα. Στο μέλλον με την όλο και μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και τη συνεχή αύξηση των δημιουργικών μηχανών ο χρόνος αυτός θα περιοριστεί σε μερικές ημέρες.

Τώρα η αλληλεπίδραση είναι τόσο μεγάλη και διαρκής ώστε μια ιδέα για τη δημιουργία κάποιου προϊόντος μπορεί να αλλάξει μια βιομηχανία μέσα σε μία ημέρα». Ο Μάθιου Γκρίφιν συνεργάζεται με κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις προετοιμάζοντας το μέλλον. Και ειδικά το μέλλον στον τομέα της εργασίας.

  • Μιλάει για τομείς που αλλάζουν τάχιστα, για επιχειρήσεις που προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις όπως μπορούν και για εργαζομένους που βλέπουν θέσεις εργασίας να αυτοματοποιούνται αλλά έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αλλάξουν αρκετούς τομείς εργασίας.

«Αυτός ο κόσμος έρχεται με ταχύτητα και χρειάζεται να προσαρμοστούμε. Από τους χειρώνακτες έως τα στελέχη – τα πάντα αλλάζουν» παρατηρεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο