Η Wall Street χαρτογραφεί τι θα σήμαινε μια νίκη του Trump για τα ομόλογα

Η Wall Street χαρτογραφεί τι θα σήμαινε μια νίκη του Trump για τα ομόλογα

Οικονομικοί γίγαντες από την Goldman Sachs & Co. έως τη Morgan Stanley και την Barclays Plc. εξετάζουν εκ νέου πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί στην αγορά ομολόγων μια νίκη του Donald Trump τον Νοέμβριο.

Μετά το ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας που έπληξε τις πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να κερδίσει την επανεκλογή του, οι στρατηγικοί αναλυτές της Wall Street προτρέπουν τους πελάτες να τοποθετηθούν για τον επίμονο πληθωρισμό και τις υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Στη Morgan Stanley, στρατηγικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Matthew Hornbach και Guneet Dhingra σε σημείωμα του Σαββατοκύριακου, υποστήριξαν ότι «τώρα είναι η ώρα» να στοιχηματίσουν στην αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα.

Wall Street ομόλογα

Η άνοδος του Trump στις δημοσκοπήσεις μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν οικονομικές πολιτικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve, μαζί με μια σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικάνων που οδηγεί σε δημοσιονομική επέκταση και πιέζει τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλότερα, δήλωσε η Morgan Stanley.

Η Barclays, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η καλύτερη απάντηση στην αυξανόμενη προοπτική μιας νίκης του Trump είναι η αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Οι στρατηγικοί αναλυτές Michael Pond και Jonathan Hill έγραψαν την Παρασκευή ότι η σαφέστερη έκφραση είναι ένα στοίχημα ότι οι πενταετείς τίτλοι που προστατεύονται από τον πληθωρισμό του Δημοσίου, ή TIPS, θα ξεπεράσουν τα τυπικά πενταετή ομόλογα.

Οι επενδυτές από την πλευρά των αγοραστών, όπως ο Jack McIntyre, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Brandywine Global Investment Management, λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη.

Ο McIntyre δήλωσε ότι ανησυχεί ότι οι εκδικητές των ομολόγων βγαίνουν νωρίς σε απάντηση στην πτώση της συζήτησηςΟι πιθανότητες να σαρώσουν οι Ρεπουμπλικανοί τον Νοέμβριο θα αυξηθούν από έναν συνδυασμό των επιδόσεων του Μπάιντεν, των ασθενέστερων στοιχείων, των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου

Οι αμερικανικές αποδόσεις υποχώρησαν την Τρίτη, μετά την άνοδο των επιτοκίων στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων μία ημέρα νωρίτερα, σε αυτό που οι έμποροι ανέφεραν ως συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την αύξηση των πιθανοτήτων μιας δεύτερης θητείας του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Τα κρατικά ομόλογα διεύρυναν τις απώλειές τους τη Δευτέρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σε μια υπόθεση που θα περιορίσει τις πιθανότητες να δικαστεί ο Τραμπ πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων οδηγήθηκε από τις μεγαλύτερες διάρκειες, με τις αποδόσεις των 30ετών ομολόγων να αυξάνονται έως και εννέα μονάδες βάσης σε υψηλό συνεδρίας 4,65%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαΐου.

Δεν είναι όλοι πεπεισμένοι στη Wall Street ότι οι υψηλότερες μακροπρόθεσμες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και οι πιο απότομες καμπύλες είναι αναπόφευκτες.

«Ενώ ένα selloff που βασίζεται στα ασφάλιστρα ήταν συναίνεση για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αποδόσεις των ΗΠΑ σε μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων, βλέπουμε επιχειρήματα για την ισοπέδωση του κινδύνου», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs με επικεφαλής τους George Cole και William Marshall μετά το ντιμπέιτ. Βλέπουν την εστίαση των επενδυτών να μετατοπίζεται από τις δημοσιονομικές δαπάνες προς τους κινδύνους υψηλότερων

δασμών, οι οποίοι είναι πιθανό να επιβαρύνουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.

Με τη σύνθεση του Κογκρέσου μετά τον Νοέμβριο ασαφή, οι υποθέσεις σχετικά με το πώς οι πολιτικές του Trump θα επηρεάσουν τις αγορές βρίσκονται σε ασταθές έδαφος, δήλωσε η Kathy Jones, επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος στο Charles Schwab.

Wall Street ομόλογα

«Μια αλλαγή στην αφήγηση σχετικά με το ποια θα είναι η πολιτική μετά τις εκλογές είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά ομολόγων», δήλωσε η Jones στην τηλεόραση του Bloomberg τη Δευτέρα. «Απλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Οι προεδρικοί υποψήφιοι μπορούν να πουν πολλά πράγματα στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά πρέπει να περάσουν αυτά τα πράγματα από το Κογκρέσο».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο