Η Wall Street υπερτροφοδοτεί το άγριο ράλι του Bitcoin και μαζεύει τρελό παραδάκι! 

  1. Για τον Jamie Dimon, δεν είναι καλύτερο από έναpet rock.
  2. Για τον αείμνηστο Charlie Munger, επί μακρόν υπολοχαγό του Warren Buffett, είναι «μαζικά ηλίθιο».
  3. Και για τη γερουσιαστή των ΗΠΑ Elizabeth Warren, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αν είστε τρομοκράτης, έμπορος ναρκωτικών ή απατεώνας.

Ίσως. Αλλά εδώ είναι κάτι άλλο για το Bitcoin: Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Και αυτό που κάποτε ήταν σχεδόν καθολική αντίσταση σε αυτό στη Wall Street εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα.

  • Καθώς το κρυπτονόμισμα εκτοξεύτηκε στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες πίσω σε υψηλά επίπεδα που είχαν σοκάρει την παλιά φρουρά χρόνια νωρίτερα πρώτα 40. 000 δολάρια, στη συνέχεια 50. 000 δολάρια και, λίγες μέρες αργότερα, 60. 000 δολάρια έγινε σαφές σε πολλούς ειδήμονες ότι η υποκείμενη ζήτηση από νέους και ηλικιωμένους, πλούσιους και φτωχούς, είναι απλά πολύ ισχυρή και σταθερή για να επιτρέψει στο Bitcoin να καταρρεύσει ως ακρογωνιαίος λίθος μιας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

bitcoin

Ούτε καν η ταχεία αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ που θεωρείται εδώ και καιρό ως πιθανή καμπάνα θανάτου για το Bitcoin δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει τον ενθουσιασμό για πολύ.

  • «Δεν έχει σημασία τι είπε ο Jamie Dimon ή η Elizabeth Warren, η καλή του φίλη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Michael Novogratz, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital Holdings Ltd. και ένας από τους πιο μακροχρόνιους υποστηρικτές του Bitcoin. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει αξία εδώ».

Αυτή η αμείλικτη ζήτηση έχει δημιουργήσει ένα επείγον δίλημμα για τον επενδυτικό κλάδο. Οι παλιοί τιτάνες μπορούν να συνεχίσουν να αποφεύγουν το περίφημα ασταθές και επιρρεπές σε σκάνδαλα περιουσιακό στοιχείο, ακόμη και όταν σερβίρεται στο νέο φιλικό προς τους κανονισμούς ETF περιτύλιγμα. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθεί το Vanguard, ένα υπερσυντηρητικό κατάστημα.

  • Ή μπορούν να δώσουν στους πελάτες τους αυτό που θέλουν, ανεξάρτητα από τον μακρύ κατάλογο κινδύνων. Η Merrill Lynch και η Wells Fargo & Co. της Bank of America είναι μεταξύ των τελευταίων εταιρειών που ακολουθούν αυτή τη διαδρομή, δίνοντας σε ορισμένους πελάτες χρηματιστηριακών υπηρεσιών πρόσβαση σε νέα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin, ενώ δεν επιτρέπουν στους συμβούλους τους να τα προτείνουν.

bitcoin

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο