ΙΛΥΔΑ: Ελκυστική η αποτίμηση της, με σημαντικό έως κραυγαλέο discount έναντι των άλλων εταιρειών του κλάδου της. 

ΙΛΥΔΑ
Διεκδικεί μερίδιο από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ εισέρχεται σε νέες αγορές λογισμικού, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση απορριμμάτων.
 • Ελκυστική η αποτίμηση της, με σημαντικό έως κραυγαλέο discount έναντι των άλλων εταιρειών του κλάδου της. 

****

ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ – «Vodafone – Ίλυδα»: Σύμβαση 13,4 εκατ. για το Ηλεκτρονικό Πανεπιστήμιο

 • Η ένωση εταιρειών «Vodafone – Ίλυδα» υπέγραψε σύμβαση για το έργο «Ηλεκτρονικό Πανεπιστήμιο: Ψηφιακές Υπηρεσίες Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων»

Η ένωση εταιρειών «Vodafone – Ίλυδα» υπέγραψε σύμβαση αξίας 13.392.000 ευρώ με το υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση του έργου «Ηλεκτρονικό Πανεπιστήμιο: Ψηφιακές Υπηρεσίες Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων».

Στο πλαίσιο του έργου η ανάδοχος ένωση εταιρειών θα προσφέρει το λογισμικό όλων των υποσυστημάτων που απαρτίζουν ένα σύγχρονο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φοιτητολογίου (ΟΠΣΦ), προκειμένου να προσφερθεί στα 25 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Αρχικά ο ανάδοχος θα εγκαταστήσει, προσαρμόσει και παραμετροποιήσει το σύνολο των υποσυστημάτων του ΟΠΣΦ σε ένα πιλοτικό ΑΕΙ που θα επιλέξει η Αναθέτπυσα Αρχή.

Στη συνέχεια, ο ανάδοχος θα εγκαταστήσει, προσαρμόσει και παραμετροποιήσει το ΟΠΣΦ και στα υπόλοιπα Ιδρύματα που θα το επιλέξουν. Στόχοι του έργου είναι:

–  Η κάλυψη των αναγκών του συνόλου των γραμματειών των προπτυχιακών  και μεταπτυχιακών προγραμμάτων παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς κάθε πολίτη που αναζητεί πληροφόρηση ή συναλλάσσεται με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα με έμφαση σε προσωποποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες – φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) και στα μέλη του Διδακτικού προσωπικού.

– Η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

ΙΛΥΔΑ

ΣΧΟΛΙΑ: Διεκδικεί μερίδιο από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ εισέρχεται σε νέες αγορές λογισμικού, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση απορριμμάτων.
 • Ελκυστική η αποτίμηση της, με σημαντικό έως κραυγαλέο discount έναντι των άλλων εταιρειών του κλάδου της.

ΙΛΥΔΑΙΛΥΔΑ

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε από τα 4,35 στα 4,11 εκατ. ευρώ.

• ΤΟ EBITDA διευρύνθηκε από το 1,49 στο 1,825 εκατ. ευρώ.

• ΤΑ καθαρά κέρδη υποχώρησαν από το 1,285 στο 1,147 εκατ. ευρώ, καθώς στη χρήση του 2022 είχε λογιστικοποιηθεί μη λειτουργικό κέρδος ύψους 479 χιλ. ευρώ (κούρεμα δανείων).

 • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ είχαμε αύξηση από 0,806 εκατ. σε 1,137 εκατ. ευρώ ή +41%.
 • Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, τα ίδια κεφάλαια της είχαν ενισχυθεί κατά 1,35 εκατ. περίπου και διαμορφωθεί στα 7,8 εκατ. ευρώ.
 • Με θετικό καθαρό ταμείο στα 2,035 εκατ. ευρώ.

ΙΛΥΔΑ

ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ δείκτες της διαμορφώνονται ως εξής:

 1. Πολλαπλασιαστής κερδών: 12
 2. Λογιστική αξία (book value): 0,91
 3. P/BV: 1,67
 4. EV/EBITDA: 7,2
 5. NETDEBT/EBITDA: ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ (ΤΑΜΕΙΟ  2,15 εκατ. και ΔΑΝΕΙΑ+ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 0,96 εκατ.)

ΙΛΥΔΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σε κοινοπραξία με την Vodafone είναι το μόνο σχήμα που έχουν κατεβεί στο διαγωνισμό e-University (προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ), έργο το οποίο αφορά τη δημιουργία «εθνικού φοιτητολογίου». Η Ίλυδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε έργα των Υπουργείων της Παιδείας και της Υγείας.

 • Σε κοινοπραξία με την Nova είναι το μόνο σχήμα που έχει καταθέσει προσφορά στο σκέλος του διαγωνισμού του Υπουργείου Υγείας για την μηχανογράφηση των νοσοκομείων (δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας για την κεντροποιημένη διαχείριση προμηθειών όλων των κρατικών νοσοκομείων). Το έργο είναι προϋπολογισμού αρκετών εκατ. ευρώ.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΕΡΓΑ θα αρχίζουν σύντομα να υλοποιούνται ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών της που κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

 • ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η διοίκηση της εταιρείας ταλαιπωρήθηκε εξαιρετικά από το ΦΕΣΙ που της φόρεσε η ΑΛΤΕΡ (το κανάλι του Κουρή) ύψους 5 εκατ. ευρώ(!!!!) και που υποχρεωτικά ανέλαβε εκείνη να ξεχρεώσει στις δανείστριες. ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΟΤΙ

Η εταιρεία συμμετείχε από κοινού με την Nova ως ένωση στην διαδικασία για το ένα από αυτά τα υποέργα με προϋπολογισμό αρκετών εκατομμυρίων και αντικείμενο την κεντροποιημένη διαχείρηση των προμηθειών φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία (122), σε μια ενιαία και πάλι πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται οι ανάγκες του καθενός ή τα πιθανά πλεονάσματα σε κατηγορίες φαρμάκων. Εν αναμονή των υπογραφών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο