Ιntertech: Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; (20.7.2023)

Καλημέρα,

Τις τελευταίες ημέρες πολύ… ανακατεύεται και αναφέρεται το όνομά της! Απ’ ότι βλέπω ως εμπορικό αντικείμενο η εταιρεία δεν λέει τίποτε, ουσιαστικά έχει την αντιπροσωπεία της Panasonic και Ricoh που είναι οι μόνες γνωστές θα έλεγα, αλλά στη τελική δεν μου κάνει κλίκ να επενδύσω σε μια εταιρεία με μόλις 2 γνωστά Brand names.

  • Εξάλλου όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στην Οικονομική έκθεση του 2022… το σύνολο της ύπαρξης τους στηρίζεται στην αντιπροσώπευση της Panasonic που αν χαθεί.. μάλλον κλείνουν!

Οπότε αρχικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εταιρεία πληροφορικής, ούτε έχει και κάποιο WOW επιχειρηματικό μοντέλο ή δίκτυο. Ομως, γιατί τόσο σημαντικό ενδιαφέρον από 2 εταιρείες που είναι TOP στο κλάδο τους;

  • Από την μία η Αμοιρίδης Σαββίδης είναι μια εταιρεία που αν όχι ήδη, τα επόμενα έτη, θα πάει σφαίρα. Τέρμα ωφελημένη από τη κλιματική αλλαγή καθώς έτσι όπως πάει το πράμα θα βάλουμε Air condition και στους καμπινέδες!

Να σημειώσουμε ότι η αντιπρόεδρος της ΙΝΤΕΤ είναι μία εκ των ιδρυτών και ιδιοκτητών της Αμοιρίδης Σαββίδης οπότε η συμμετοχή δεν είναι παθητική – επενδυτική, αλλά αρκετά διαχειριστική κάνοντας με να πιστεύω ότι τη βλέπουν ως όχημα εισαγωγής

  • Από την άλλη, η CD MEDIA είναι μια καλά στημένη (απ’ ότι φαίνεται) εταιρεία με θυγατρικές στα Βαλκάνια και Τουρκία, με πολύ καλό προϊόν που έχει διαχρονικά ζήτηση. Οπότε αν ήθελε απλά να κάνει μια επένδυση σε μία εταιρεία, η λογική λέει ότι δεν πας συμμέτοχος στον αντιπρόσωπο της Panasonic και δεν αναμένεις ούτε υπεραξίες, ούτε μερίσματα της προκοπής.

Συμπέρασμα: Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; Εσείς αν ήσασταν επιχειρηματίας μιας επιτυχημένης εταιρείας με καλό προϊόν και κέρδη, θα αγοράζατε τόσον μεγάλα ποσοστά σε εταιρεία που δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο; Δεν είναι θέμα αν μπήκαν φτηνά ή όχι, αλλά το ότι πήραν μεγάλο ποσοστό σε μία εταιρεία “άνευ αντικειμένου”.

  • Φαινομενικά, οι 3 αυτές εταιρείες έχουν ως κοινό, μόνο το ότι τα προϊόντα τους πωλούνται από τα ίδια σημεία αλυσίδες, όπως Πλαίσιο, Κωτσόβολος Public κ.τ.λ και στο βάθος …..CENTRIC…. Άλλος γρίφος!

Το τι παίζεται, δεν μπορώ να το κουμπώσω. Πολλά όμως προκύπτουν, από το ό,τι κάποιος αγοράζει για λογαριασμό άλλου που θα βρεθούν στο τέλος μαζί, μέχρι και να υπάρξει κόντρα για το ποιος θα πάρει τη νύφη τελικά!

  • Το χαρτί θα κάνει κίνηση, αλλά όχι για την ποιότητά του…

Θ.Π.

Ειδικός συνεργάτης

  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο