ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Η επιτομή της Υποτίμησης, Απαξίωσης αλλά και της Ευκαιρίας

ΑΝ@λήτης: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ…περί ΙΝΤΚΑ:

 1. Η εταιρεία έχει πάνω από €2/μετ. καθαρά μετρητά!!! Τι δεν καταλαβαίνετε;
 2. Η λογιστική αξία της μετοχής είναι κοντά στα €4!! Τι δεν καταλαβαίνετε;
 3. Έχει βγει επίσημα προς πώληση η Intracom Defense!!! Τι δεν καταλαβαίνετε;
 4. Ακόμα και εάν μηδενίζει την θέση του (τελευταία ενημέρωση 4,98%) ένας εκ των μετόχων μειοψηφίας, τι σημασία έχει; Χάρη μας κάνει!!!
 5. Άντε να δούμε επιτέλους πότε θα καταλάβετε;

350,7 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια όταν αποτιμάται 155 εκατ. ευρώ με απίστευτο discount.

Με ταμειακά διαθέσιμα 184 εκατ. ευρώ και με το καθαρό ταμείο της σε 156 εκατ. ευρώ.  Πρωτοφανείς καταστάσεις, γνωστές σε όλους… Αλλά που μυαλό…

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ο Νίκος Καρούτζος έγραψε στο Β.Ν…

” Αποκάλυψη: Έκλεισε στα 60 εκατ. ευρώ και ανακοινώνεται σήμερα η πώληση της Intracom Defense.

 • Οριστικοποιήθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η πώληση της Intracom  Defense από τον όμιλο Intracom στην ισραηλινή Israel Aerospace Industries η οποία είναι κρατική εταιρία και κατασκευάστρια του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ..

Η Intracom θα εισπράξει από την πώληση της θυγατρικής της το ποσό των 60 εκ ευρώ.
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η πώληση της Intracom Defense συνοδεύεται και από στρατηγική συνεργασία του ελληνικού ομίλου με τον Ισραηλινό στο σκέλος των αεροπορικών εφαρμογών.

 • Η συνεργασία αυτή θα προκύψει από την ήδη ιδρυθείσα εταιρία «INTRACOM  ΑVIATION»  στην οποία σήμερα μέτοχοι είναι η Intracom Ventures με 51% και η Intracom Defense.
  Μετά την πώληση της Intracom Defense η ελληνική πλευρά θα κατέχει 51% και οι Ισραηλινοί 49%.

H INTRACOM ΑVIATION έχει αντικείμενα δραστηριότητας  την  παροχή  υπηρεσιών  τροποποίησης,  επισκευής,  συντήρησης  και  μετατροπής αεροπλάνων,  ελικοπτέρων  και  εν  γένει  αεροσκαφών,  την  παροχή  υπηρεσιών  αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως,  και τη συμμετοχή σε  διαγωνισμούς, οποιασδήποτε φύσεως  με  σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων.

 • H Israel Aerospace Industries αποτελεί μια πανίσχυρη εταιρία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας καθώς υλοποιεί μεγάλα έργα με το κλειδί στο χέρι, και λειτουργεί ως κύριος ανάδοχος, υπεργολάβος και μέλη ομάδας πλήθος μεγάλων προγραμμάτων στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ξηράς, της θάλασσας και του κυβερνοχώρου και για εφαρμογές πολλαπλών τομέων.

Αναλυτικότερα η εταιρία έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο παραγωγής εναέριας και πυραυλικής άμυνας, μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS), ρομποτικής εδάφους, κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας και πυρομαχικών. Επίσης διαθέτει αεροσκάφη ειδικών αποστολών, εκσυγχρονίζει στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και μετατρέπει επιβατικά αεροσκάφη σε αεροσκάφη φορτίου.

 • Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πώληση της Intracom Defense κλείνει ο κύκλος των ρευστοποιήσεων των «παλαιών» εταιριών του ομίλου και ανοίγει ο καινούργιος όπου ο όμιλος δίνει έμφαση σε νέους τομείς όπως το real estate με αιχμή του δόρατος την Intracom Properties.

****

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο