Ήπιες διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

μετοχές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν αμετάβλητες τη Δευτέρα, καθώς οι πτωτικές μετοχές των εταιρειών εξόρυξης διατήρησαν τα κέρδη υπό έλεγχο, καθώς η εστίαση παρέμεινε στον πρώτο γύρο των γαλλικών κοινοβουλευτικών εκλογών αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 παρέμεινε σταθερός στις 515,06 μονάδες στις 0712 GMT, με τους βασικούς πόρους να πέφτουν κοντά στο 1% εν μέσω ασθενέστερων τιμών μετάλλων, ενώ τα αυτοκίνητα ηγήθηκαν των πρώιμων κερδών με αύξηση 1,2%.


Το επίκεντρο θα είναι ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αυτή την εβδομάδα, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα για το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) και τους συμμάχους του. Ο γαλλικός δείκτης αναφοράς ξεκίνησε την εβδομάδα με άνοδο 0,2%.


Μεταξύ άλλων μετοχών, η γερμανική Zalando υποχώρησε 6,7% αφού η Morgan Stanley μείωσε τον διαδικτυακό λιανοπωλητή σε “equal weight” από “overweight”.


Η Hochtief σημείωσε άνοδο 6,6% καθώς η Jefferies αναβάθμισε τη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία σε “buy” από “hold”.

Η βελγική φαρμακευτική εταιρεία argenx σημείωσε άνοδο 7,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο FDA των ΗΠΑ ενέκρινε το Vyvgart Hytrulo, μια θεραπεία για τη χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική πολυνευροπάθεια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο