Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο S&P 500 και ο Nasdaq κινούνται υψηλότερα στο άνοιγμα της Δευτέρας, αφού η τελευταία ανακοίνωση του πληθωρισμού που έδειξε συγκράτηση των τιμών καταναλωτή ενίσχυσε τις ελπίδες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve, αν και οι υψηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατήρησαν ένα καπάκι στα κέρδη.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average παραμένει αμετάβλητος, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,07%, και ο δείκτης Nasdaq Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,11%.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Παρασκευή έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed – αυξήθηκε κατά 0,3% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η έκθεση ενίσχυσε τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων, με τις αγορές χρήματος να τιμολογούν πιθανότητα 66% για μείωση τουλάχιστον 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 55% μια ημέρα πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group (NASDAQ: CME).

Αυτό δείχνει ένα θετικό ξεκίνημα για το δεύτερο τρίμηνο, αφού ο δείκτης αναφοράς S&P 500 αυξήθηκε κατά 10,16% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το μεγαλύτερο κέρδος του από το 2019. Από το τελευταίο κλείσιμο, ο Dow Jones βρίσκεται λιγότερο από 1% μακριά από το να σπάσει το επίπεδο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά.

Τα κέρδη στη Wall Street τροφοδοτήθηκαν από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, τα ισχυρά κέρδη και τις ελπίδες για μια ομαλή προσγείωση – όπου ο πληθωρισμός μετριάζεται χωρίς να προκαλεί οικονομική επιβράδυνση.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του αμερικανικού δημοσίου, ωστόσο, αυξήθηκε στο 4,237%, επιβαρύνοντας τις μετοχές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η τελική έκθεση PMI μεταποίησης της S&P Global για τον Μάρτιο αναμένεται στις 9:45 π. μ. ET και η έκθεση PMI μεταποίησης ISM για τον Μάρτιο αναμένεται στις 10:00 π. μ. ET.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ ήταν «σύμφωνα με αυτό που θα θέλαμε να δούμε» – σχόλια που φαίνεται να διατηρούν ανέπαφο το βασικό σενάριο της κεντρικής τράπεζας για μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά, ωστόσο, αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει σταθερή όσον αφορά τα επιτόκια στην επερχόμενη συνεδρίαση πολιτικής τον Μάιο.

«Δεν υπήρξε μεγάλη κίνηση γύρω από αυτές τις τρεις (αναμενόμενες περικοπές). Η αγορά συνεχίζει να περιμένει τα δεδομένα, συνεχίζει να περιμένει τη Fed να πει πράγματα, αλλά λαμβάνετε κάποιο βαθμό μικτών μηνυμάτων», δήλωσε ο Thomas Martin, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments.

«Είμαστε στο στρατόπεδο που δεν θα (κόψουν) τον Ιούνιο, αλλά πιθανότατα θα κάνουν τρεις (μερικές φορές) φέτος».

Εταιρικά νέα

Οι περισσότερες μετοχές ανάπτυξης megacap, οι οποίες αναμένεται να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα επιτόκια, σημειώνουν άνοδο, με τις Microsoft (NASDAQ:MSFT), Nvidia (NASDAQ:NVDA) και Amazon. com (NASDAQ:AMZN) να πραγματοποιούν κέρδη μεταξύ 0,2% και 0,5%.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές τσιπ ενισχύονται επίσης, με τις Micron Technology (NASDAQ:MU) και Marvell (NASDAQ:MRVL) Technology να αυξάνονται κατά 1,3% και 0,7%, αντίστοιχα.

Η Spirit Airlines σημειώνει κέρδη 3,3%, αφού ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι θα λάβει μηνιαία πίστωση από την International Aero Engines μέχρι το τέλος του 2024 ως αποζημίωση για την αδυναμία λειτουργίας των αεροσκαφών της με προβλήματα κινητήρα.

Η United Parcel Service (NYSE:UPS) πραγματοποιεί κέρδη 1,9%, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο δήλωσε ότι θα γίνει ο κύριος πάροχος αεροπορικού φορτίου της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS), αντικαθιστώντας την ανταγωνίστρια FedEx (NYSE:FDX).

Η AT&T (NYSE:T) υποχωρεί 2,6%, αφού ο πάροχος ασύρματων επικοινωνιών δήλωσε ότι διερευνά μια διαρροή δεδομένων που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει σχεδόν 73 εκατομμύρια τρέχοντες και πρώην λογαριασμούς.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο