Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με ήπιες διακυμάνσεις ξεκίνησαν σήμερα την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σταθεροποιούμενες μετά τα πρόσφατα κέρδη πριν από την επίσημη έκθεση για τις θέσεις εργασίας που παρακολουθείται ευρέως.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί άνοδο 0,1%.


Οι κύριοι δείκτες της Wall Street αναμένεται να σημειώσουν μικρότερη ημέρα διαπραγμάτευσης την Τετάρτη πριν από την αργία της Πέμπτης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και σημειώνουν ισχυρά κέρδη την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επεσήμανε κάποια πρόοδο στην επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Πρακτικά Fed, δεδομένα εργασίας στο επίκεντρο


Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επεσήμανε κάποια πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού, καθώς εμφανίστηκε σε φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία την Τρίτη, αν και προειδοποίησε ότι η Fed εξακολουθεί να χρειάζεται πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.


Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν τώρα στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο, τα οποία αναμένονται αργότερα στη συνεδρίαση. Αυτή ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, αλλά μείωσε την πρόβλεψή της για μειώσεις επιτοκίων το 2024, επικαλούμενη ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό.


Νωρίτερα την Τετάρτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 150.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, κάτω από την αναθεωρημένη αύξηση των 157.000 του Μαΐου, συνεπής με την επιβράδυνση της δυναμικής της αγοράς εργασίας.


Την Παρασκευή δημοσιεύεται η έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Ιουλίου, η οποία θα μπορούσε να παράσχει περαιτέρω ενδείξεις για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων, δεδομένου ότι η ισχύς στην αγορά εργασίας είναι ένα άλλο βασικό ζήτημα για τη Fed στη μείωση των επιτοκίων.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά βλέπουν 65% πιθανότητα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και περίπου δύο περικοπές μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του FedWatch της LSEG.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Paramount Global (NASDAQ:PARA) ενισχύεται 9%, μετά την αναφορά του Reuters ότι η National Amusements της Shari Redstone συμφώνησε σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου στο κινηματογραφικό στούντιο στην Skydance Media του David Ellison.


Η First Foundation (NYSE:FFWM) υποχωρεί πάνω από 27%, αφού η τράπεζα έλαβε μια αιφνιδιαστική επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 228 εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας ανησυχίες για την έκθεση της τράπεζας με έδρα το Τέξας σε δάνεια εμπορικών ακινήτων.


Η μετοχή της Apple (NASDAQ:AAPL) υποχωρεί 0,3%, με τον κατασκευαστή iPhone να αναλαμβάνει ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, που αγαπά το ChatGPT, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σταθερό το αργό πριν από τα επίσημα στοιχεία αποθεμάτων των ΗΠΑ


Οι τιμές του αργού διαπραγματεύτηκαν αμετάβλητες την Τετάρτη, δίνοντας πίσω τα πρώιμα κέρδη, τα οποία προκλήθηκαν από τα στοιχεία του κλάδου που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται αμετάβλητα στα 82,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ήταν σταθερό στα 86,23 δολάρια το βαρέλι.


Και οι δύο δείκτες αναφοράς είχαν υποχωρήσει από τα υψηλότερα επίπεδά τους από τα τέλη Απριλίου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω της εξασθένισης των ανησυχιών ότι ο τυφώνας Beryl θα διαταράξει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού.


Ο βιομηχανικός φορέας American Petroleum Institute δημοσίευσε στοιχεία την Τρίτη που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά λίγο περισσότερο από 9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.


Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας πρόκειται να δημοσιεύσει τα επίσημα εβδομαδιαία στοιχεία αργότερα στη συνεδρίαση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο